Hyppää sisältöön

Sensaatiomaisen olympiapaikan hankkinut Elias Kuosmanen ei paini tänään finaalissa – "Oli mahtavat juhlat, kiitos siitä kaikille painikavereilleni"

Elias Kuosmanen juhli olympiapaikkaa eilen painikavereidensa kanssa. Merkityksettömän finaaliottelun hän jättää painimatta varotoimenpiteenä, kun nilkka pyörähti eilen.

Elias Kuosmanen varmisti olympiapaikan raskaassa sarjassa. Kuva: Getty Images

Elias Kuosmasen eilen painittu olympiapaikka sai virallisen sinettinsä vasta tänä aamuna, sillä Tokion lipun painineiden urheilijoiden piti läpäistä myös sunnuntainen aamupunnitus. Kuosmaselle se ei suuria vaikeuksia tuottanut sillä vaaka näytti 130-kiloisten sarjassa lukemaa 106,0 kiloa.

Elias Kuosmasella oli eilen juhlan aika. Kuva: Juha Lappalainen.

Painoit matsin jälkeen 106,4 kiloa, etkö saanut iltajuhlissa oikein tankattua?

– No ei siinä eilen tullut ensimmäisenä mieleen lähteä syömään ja eikös ne pari juhlaolutta ensin alkuun painoa pudota ennen kuin se iskee vyötärölle? Painon nostamisen aika on sitten myöhemmin, mutta jos tässä parisen kiloakin saadaan lihasta ennen Tokiota, niin se olisi hyvä.

Olympiapaikkaa juhlittiin eilen illalla. Kuosmasen vieressä toinen finaalipaikan hankkinut painija Alin Alexuc-Ciurariu. Kuva: Vesa-Matti Savinen

– Kokonaisuudessaan eilisestä illasta sen verran, että oli kyllä mahtavat juhlat, kiitos siitä kaikille painikavereilleni. Vaikka tämä on raaka yksilölaji, niin meillä on suuri arvostus erimaalaisten urheilijoiden kesken, Kuosmanen sanoo.

25-vuotiaan vantaalaisen pitäisi painia tänä iltana vielä sarjan merkityksetön loppuottelu, mutta Kuosmanen ei matolle mene.

– Nilkkani pyörähti jonkin verran toisessa ottelussa kun puolustin bulgarialaisen vyörytystä. Pelästyin ensin siinä tilanteessa, että se meni kunnolla, mutta näin ei onneksi käynyt. Otetaan nyt tämä nilkan tilanne varman päälle, kun vähän sitä aristaa. Nyt ei ole oikea aika hölmöillä sitä pahempaan suuntaan todella kovaa romanialaispainijaa vastaan, Kuosmanen sanoo.

Vesa-Matti Savinen

Lue lisää:

Elias Kuosmanen paini Suomelle maapaikan olympialaisiin – "Ihan käsittämätön temppu! En tiedä, onko painihistoria nähnyt koskaan vastaavaa"