Hyppää sisältöön

Leijonat lähtee laajalla ringillä Prahan EHT-turnaukseen – NHL-pelaajien tilanne selkiytyy hiljalleen: "Puhumme seitsemästä pelaajasta"

Leijonien MM-leiriryhmä matkustaa maanantaina Prahan EHT-turnaukseen 32 pelaajan voimin.

Jukka Jalosen Leijonat ehti harjoitella pelin kaikkia osa-alueita Vierumäen leiriviikolla. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue on leireillyt vajaan viikon verran Vierumäellä ja valmistautunut touko-kesäkuussa Riiassa järjestettäviin MM-kilpailuihin.

Joukkue matkustaa maanantaina kauden viimeiseen EHT-turnaukseen Tshekkiin isolla ryhmällä, sillä mukana on peräti kolme maalivahtia, 12 puolustajaa ja 17 hyökkääjää.

– Meillä on iso ryhmä, mutta haluamme antaa kaikille reilun mahdollisuuden antaa näytöt jääkiekko-ottelussa. Tietysti harjoituksistakin pystyy jotain päättelemään, mutta peli on niin pelaajille kuin meille valmentajille paras testi valinnan ja karsinnan suhteen, Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen kommentoi Leijonien tiedotustilaisuudessa.

Suomi valmistautuu MM-kisoihin ilman harjoitusotteluita, sillä 12.–15. toukokuuta Tshekissä pelattavat ottelut ovat joukkueen ainoat ennen Riikaan matkustamista.

Esimerkiksi Ruotsi, Tanska ja Norja ovat pelanneet harjoitusotteluita, ja Jalosen mukaan osa maista on myös leireillyt kaksi viikkoa Suomea pidempään. Päävalmentaja on kuitenkin tyytyväinen Suomen ensimmäiseen leiriviikkoon Vierumäellä.

– Olemme päässeet käymään meidän kaikki pelin osa-alueet hyvin läpi. Näyttää siltä, että asiat ovat menneet pelaajille hyvin jakeluun.

Jalosen mukaan Suomi olisi kuitenkin pelannut muiden maiden tavoin mielellään harjoitusotteluita.

– Pyrimme kuitenkin saamaan kaiken irti kolmesta seuraavasta ottelusta. Saamme paljon lisää tietoa joukkueesta ja sen tilanteesta. Myös kisoissa on paljon pelejä ja sielläkin pystyy peliä kehittämään. Tehdään se sitten siellä, Jalonen tuumii vähäisestä pelimäärästä.

2019 MM-kisoissa Suomen kapteenina toiminut Marko Anttila on jälleen mukana Leijonien MM-leiriryhmässä. Kuva: AOP

"Emme surkuttele tilannetta"

Leijonien NHL-vahvistuksien lukumäärä on jäämässä vähäiseksi. Leijonien GM Jere Lehtinen kertoi perjantaina, että suomalaisia NHL-ehdokkaita on kuutisen kappaletta. Jalosen mukaan määrä on lisääntynyt parilla pelaajalla, kun Dallas Stars ei yltänyt pudotuspeleihin.

Dallasin suomalaispelaajista ainoastaan Esa Lindellillä ja Roope Hintzillä on sopimus ensi kaudesta.

– Hintzillä on ilmeisesti vaivoja, eikä hän ole päässyt pelaamaan kaikkia pelejä. Hän menee ilmeisesti leikkaukseen, joten puhumme tällä hetkellä varmaan seitsemästä pelaajasta.

Jalosen mukaan NHL-pelaajien suhteen ei vielä ole konkreettista tiedotettavaa. Realismia on kuitenkin se, että pelaajien määrä jää tänä vuonna vähäiseksi.

– Parin pelaajan kanssa on ollut sellaista viestintää, että halukkutta olisi olemassa, mutta siellä on muutamia kommervenkkejä. Jollakin on pientä vaivaa ja joku halukas saattaa pelata vielä aika myöhään.

– Tämä ei ole simppeli tilanne. Emme surkuttele tilannetta, jos sieltä ei tule ketään tai tulee vain 1–2 pelaajaa. Menemme niillä, jotka saamme paikalle, Jalonen sanoo.

Joukkueelle positiivisia uutisia

Suomi kohtaa keskiviikkona alkavassa Prahan EHT-turnauksessa Tshekin, Venäjän ja Ruotsin. Joukkue lähtee leirille positiivisella mielellä, sillä sunnuntaiaamuna otetut koronatestit osoittautuivat negatiivisiksi.

– Äsken saimme vielä positiivisia uutisia, kun kaikki olemme negatiivisia ja koko joukkue sai luvan matkustaa. Olemme todella iloisia siitä, sillä olemme eläneet aika erilaista elämää. Tämä antaa lisää uskoa siihen, että pysymme terveenä, Jalonen iloitsi.

Prahaan matkustava Suomen joukkue:

Maalivahdit

29 Harri Säteri Sibir Novosibirsk KHL
31 Janne Juvonen Leksand SHL
45 Jussi Olkinuora Metallurg Magnitogorsk KHL

Puolustajat

2 Ville Pokka Avangard Omsk KHL
3 Niklas Friman Jokerit Helsinki KHL
4 Tommi Kivistö Jokerit Helsinki KHL
6 Tony Sund HC Davos Sveitsi
7 Oliwer Kaski Avangard Omsk KHL
36 Elmeri Eronen HPK
39 Kim Nousiainen KalPa
40 Petteri Lindbohm Biel Sveitsi
50 Mikael Seppälä KalPa
51 Jarkko Parikka Ilves
55 Atte Ohtamaa Lokomotiv Jaroslavl KHL
61 Axel Rindell Jukurit

Hyökkääjät

10 Eemeli Suomi Ilves
12 Marko Anttila Jokerit KHL
13 Mikael Ruohomaa Sibir Novosibirsk KHL
15 Anton Lundell HIFK
19 Veli-Matti Savinainen Jokerit KHL
20 Niko Ojamäki Linköping SHL
24 Hannes Björninen Pelicans
25 Jere Karjalainen HK Sotshi KHL
27 Petri Kontiola HPK
33 Markus Hännikäinen Jokerit KHL
38 Teemu Turunen Davos Sveitsi
41 Jere Innala HPK
47 Peter Tiivola Ässät
48 Valtteri Puustinen HPK
76 Jere Sallinen HIFK
80 Saku Mäenalanen Jokerit KHL
81 Iiro Pakarinen Jokerit KHL

Lue myös:

Suomen MM-joukkue ei kiilaa ohi rokotusjonossa – NHL-pelaajia vain niukasti mukaan: "On ymmärrettävää, jos he eivät halua riskeerata"

Anton Lundell ja Jere Sallinen Leijonien MM-leirille

KHL-mestarit Ville Pokka ja Oliwer Kaski liittyvät Leijoniin