1. yle.fi
 2. Urheilu
 3. urheilu

Norjalainen Hickothepooh kiri Finlandia-ajon yllätysvoittoon

Raviurheilun Finlandia-ajon päälähdön Vermossa on voittanut norjalaishevonen Hickothepooh. Yllätysvoittajan ohjastaja oli Vidar Hop.

Hickothepooh ja ohjastaja Vidar Hop Finlandia-Ajossa 9.5.2021 Kuva: Juho Hämäläinen

Voittaja sai palkintorahaa 110 000 euroa ja paikan toukokuun lopussa Tukholmassa ravattavaan Elitloppetiin_._ Vermossa kutsun vastaanotti hevosen omistaja ja hoitaja Ernestas Tijunelis.

Trond Anderssenin valmentama norjalaishevonen on tunnettu kanuunakireistään, mutta Finlandia-Ajon ennakkospekulaatioissa se jäi lähdön muiden tähtien varjoon. Nyt sen tavaramerkki toi kuitenkin hevoselle paitsi uran ylivoimaisesti suurimman voiton, myös kolmen kymmenyksen parannuksen ennätykseen.

– Lähtöpaikkamme oli huono, joten toivoin, että juoksusta tulee kovavauhtinen. Hevosen paras ominaisuus kun ei ole lähtönopeus, vaan että se tulee aina vauhdikkaasti maaliin asti. Meidän ainoa menestysmahdollisuus oli, että mennään kovaa, ja kovaa mentiin, kertasi radalta kuusi startanneen Hickothepoohin ohjastaja Vidar Hop.

Voittajahevosella ajettiin nyt ensimmäistä kertaa ilman kenkiä ja sekkiä.

– Se ohitti muut viimeisellä sadalla metrillä helposti ja teki todella kovan esityksen, Hop kehui.

Voitto oli historiallinen paitsi hevoselle, myös sen ohjastajalle. 62-vuotias Hop on ohjastanut urallaan yli 42 000 starttia ja kerännyt niistä 4312 voittoa, mutta Vermo Areenan podiumilla konkarillakin olivat tunteet pinnassa.

– Tämä on suurin lähtö, jonka olen voittanut, Hop tunnelmoi.

Toiseksi lähdössä sijoittui Iikka Nurmosen ohjastama Next Direction ja kolmanneksi Alessandro Gocciadoron ajama Vernissage Grif.

– Hevonen oli hyvä. Lopussa katsottiin mitä ehditään saada, ja mitä lähemmäs maalia tultiin, sitä paremmalta näytti, Next Directionin vakio-ohjastaja Nurmonen kommentoi.

Ennakkosuosikki Milliondollarrhyme putosi johtopaikalta loppusuoralla neljänneksi. Viime vuoden voittaja Zarenne Fas oli yhdeksäs.

Tulokset, Finlandia-Ajo 9.5.2021

 1. Hickothepooh* / Vidar Hop
 2. Next Direction / Iikka Nurmonen
 3. Vernissage Grif* / Alessandro Gocciadoro
 4. Milliondollarrhyme* / Fredrik B Larsson
 5. Grainfield Aiden / Hannu Korpi
 6. Le Gros Bill / Antti Teivainen
 7. Ubertino Grif / Hannu Torvinen
 8. Dear Friend* / Johan Untersteiner
 9. Zarenne Fas* / Santtu Raitala