Hyppää sisältöön

Neljä suomalaista eteni Italian nousukarsintoihin – Jesse Jorosen edustaman Brescian unelma Seria A:sta elää

Huuhkajapelaajien Jesse Jorosen ja Simon Skrabbin edustama Brescia, Sauli Väisänen Chievo sekä Niki Mäenpään Venezia ovat selviytyneet Seria B:n nousukarsintoihin.

Jesse Joronen Kuva: Mikko Ahmajärvi / Yle

Jalkapallon Serie B:n viimeisellä kierroksella Brescia otti "pakkovoiton", jolla se sinetöi paikkansa kahdeksan joukkoon, eli nousukarsintoihin. Alkuvuodesta Brescia oli vielä vaarassa tippua Serie C:hen.

Maalivahti Jesse Joronen piti maalinsa koskemattomana, kun Brescia taisteli vieraissa 2–0-voiton maanantaina. Nousukarsinnoissa Brescia - joka sijoittui sarjassa 7:nneksi - kohtaa pykälää korkeammalla sarjassa olleen Cittadellan. Brescian toinen suomalainen Simon Skrabb on ollut loukkaantuneena, eikä ole pelannut maaliskuun jälkeen.

Puolustaja Sauli Väisänen pelasi koko ottelun, kun hänen edustamansa Chievo pääsi viimeisenä joukkueena nousukarsintoihin. Ascoli kaatui lukemin 3-0.

Chievo kohtaa nousukarsintojen avauksessa maalivahti Niki Mäenpään Venezian, joka oli perussarjan viides. Mäenpää huilasi päätöskierroksella, kun joukkueella ei ollut liiemmin panosta 1–1 päättyneessä koitoksessa Cittadellaa vastaan. Kuudessa edellispelissä Mäenpää oli pelannut täydet minuutit.

Suomalaisilla on vielä pitkä ja kivikkoinen tie Serie A:han, jonne paikkansa varmistivat sarjan kaksi parasta joukkuetta Empoli ja Salernitana. Ensimmäinen kierros pelataan yksiosaisena (5.-8. ja 6.-7.) korkeammalle yltäneen seuran kotikentällä. Välierät ja nousukarsintafinaali pelataan kaksiosaisina. Nousukarsintoja pelaavista joukkueista vain voittaja etenee Serie A:han sarjan kärkikaksikon ohella.