Hyppää sisältöön

Suomalaishistoriaa! Kalle Samooja ja Sami Välimäki golfin major-viheriöille – Castren karsintaturnausvoitolla US Openiin

Golfin major-turnauksessa tehdään suomalaista golfhistoriaa, kun mukana on kaksi suomalaista miespelaajaa. Kalle Samooja ja Sami Välimäki osallistuvat PGA Championshipiin.

Kalle Samooja pääsee ensimmäistä kertaa golfin major-kilpailuun. Kuva: Getty Images

Kalle Samooja ja Sami Välimäki pääsevät mukaan golfin PGA Championshipiin. Välimäki oli varmistanut paikkansa jo aiemmin, mutta nyt myös Samooja pääsee arvostettuun tapahtumaan.

Golfin major-turnauksessa ei ole pelannut koskaan aiemmin kahta suomalaista miespelaajaa.

Matilda Castren taas on selvittänyt US Openin karsinnan Denverissä ja pelaa ensimmäistä kertaa tässä major-turnauksessa 3.–7. kesäkuuta San Fransiscossa.

Karsintavoiton Ruotsin Louise Stahlen kanssa jakanut Castren kertoi sosiaalisessa mediassa taistelleensa Denverin karsintakilpailussa sadetta, tuulta ja jäätäviä lämpötiloja vastaan. Kun turnaus oli ohi, alkoi sataa lunta.

Samooja osallistuu ensimmäistä kertaa urallaan major-kilpailuun. Hän varmisti paikkansa viime viikonvaihteen yhdeksännellä sijallaan Euroopan-kiertueella Teneriffalla. Viikkoa aiemmin Samooja ylsi Euroopan-kiertueelle jaetulle kolmannelle sijalle. Välimäki oli mukana jo viime vuoden US Openissa, joten hänelle major on uran toinen.

– Onhan tämä järisyttävän suuri juttu. Se on kuitenkin yksi tavoite uralla ollut ja major on golfareille aina vuoden suurin juttu, puhelimitse tavoitettu Samooja kertoi.

Samoojan peli on kohtalaisen hyvässä kunnossa, vaikka tuskailikin Teneriffalla rautapeliään. Siihen hän aikoo panostaa nyt tämän viikon harjoituksissaan ja paikan päällä hän tekee harjoituspäivien jälkeen voittavan suunnitelman.

– Tarkoituksenani ei ole lähteä kisaturistiksi, vaan mitata maksimitulos ja katsoa, mihin riittää. Siellä on paljon saavutettavaa, jos mies on iskussa. Kolikon kääntöpuoli on se, jos ei ole, niin silloin tulee lunta tupaan., Samooja hymähti.

Samooja on 109. sijalla golfin maailmanlistalla, Välimäki kymmenen pykälää korkeammalla 99. sijalla. Golfin PGA Championship pelataan 20.-23. toukokuuta Kiawah Islandilla, Etelä-Carolinassa.

Päivitys kello 15.16: Lisätty Matilda Castrenin US Openiin pääsy

Päivitys kello 20.56: Lisätty Kalle Samoojan kommentit

Lue myös:

Pulkkanen golfasi uran toisen kolmostilan Euroopan-kiertueella – "Jonkinlainen lukko saattoi nyt aueta"

Kalle Samooja jaetulle kolmannelle sijalle, uran avausvoitto jäi kuuden lyönnin päähän – "Vaikea päivä"