Hyppää sisältöön

Suomalaismelojat kauhovat kohti olympiaunelmaa

Netta Malinen, Eetu Kolehmainen ja Joona Mäntynen kilpailevat Tokion olympiapaikoista Euroopan karsinnoissa Unkarissa. Tilanne on pandemian jäljiltä arvaamaton.

Netta Malinen tavoittelee melonnan olympiapaikkaa Tokioon. Kuva: EPA / AOP

Ratamelontamaajoukkue osallistuu piskuisella ryhmällä Euroopan olympiakarsintaan Unkarin Szegedissä. Netta Malinen, Eetu Kolehmainen ja Joona Mäntynen jahtaavat olympiaunelmiaan keskiviikkona ja torstaina, mutta arvaamattomassa tilanteessa.

Koronapandemia on rajoittanut kilpailemista yli vuoden, joten asetelmat on kartoitettu perusteellisesti viimeksi vuonna 2019.

– Tilanne on aidosti sellainen, että lähdemme puskista kilpailuun. Meillä ei ole selkeää tietoa, missä nyt mennään, ratamelonnan valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen pohdiskeli maanantaina karsintanäkymiä etäyhteyden välityksellä.

– Normaalisti harjoittelemme ryhmissä, haemme ulkomaisista vastustajista harjoitusseuraa ja vähintään kilpailemme heitä vastaan. Nyt olemme vain meloneet kilpailuharjoituksia ja tehneet harjoituksissa kellotuksia.

Suomalaiset ovat leireilleet talven ajan ahkerasti Portugalissa, mutta koronatilanteen mukaan soveltaen. Leirit pystyttiin järjestämään, tosin maaliskuuhun asti vain jokioloissa.

Kolehmainen katsoo kauemmaksi

Kolehmainen maajoukkueen nimilistassa pysäyttää. Eetun isä ja valmentaja on olympiavoittaja Mikko. Vielä ei kuitenkaan ole aika yrittää "iskän" saappaisiin.

– Olympiakarsinnoissa jokainen taakse jäävä vastustaja on minulle plussaa, Kolehmainen korosti.

Mikkelissä asuvan nuorukaisen viime kausi meni odotetusti. Mela vaihdettiin isommaksi syksyllä 2019, ja kesän kolme SM-pronssia toivat paikan maajoukkueryhmässä.

– Sitten vaihdoin taas numeroa isompaan melaan ja kiristin treeniä, jotta kestäisin maajoukkueleirityksen, Kolehmainen kertoi.

Yllätyspaikan olympiakarsintoihin hän sai sisäisestä karsinnan jälkeen.

– Harjoitteluni on vielä "jynssäystyyppistä" ja häviän kokeneemmille urheilijoille voimatasoissa. Mutta karsinnassa pääsen näkemään, millä tasolla olen tässä vaiheessa, Kolehmainen jatkoi.

– Tärkeintä on kehittyä edelleen ja harjoitella mahdollisimman hyvin.

Lue myös:

.
.