Hyppää sisältöön

Pudotuspelien arvokkain pelaaja Eetu Koivistoinen herkistyi haastattelussa – paljasti Pekka Virran viisaiden sanojen merkityksen

Lukon joukkueen yksi suurimmista sankareista, Eetu Koivistoinen herkistyi Yle Urheilun haastattelussa, kun joukkue oli juuri aikeissa lähteä Turusta bussilla kohti mestaruuskaupunkia.

Eetu Koivistoiselta koskettavat sanat Pekka Virralle
Eetu Koivistoiselta koskettavat sanat Pekka Virralle

Jääkiekkoliigan playoffs-otteluiden arvokkaimman pelaajan palkinto, Jari Kurri -pokaali, meni itseoikeutetusti Lukon tehopelaaja Eetu Koivistoiselle, joka valloitti pudotuspelien pistepörssin ylivoimaisesti tehoin 6+9=15/+11.

– Onnelliset ovat fiilikset, mutta tyhjä olo iski kroppaan heti mestaruuden jälkeen. Kun päästään takaisin Raumalle fanien pariin, niin se alkaa varmaan konkretisoitua paremmin, Koivistoinen sanoi.

Koivistoinen muistutti, että osalla Lukon pelaajista oli takana pitkä, yhteinen matka - ja osa heistä oli ollut koko päävalmentaja Pekka Virran nelivuotisen Lukko-projektin ajan mukana.

Koivistoinen paljasti, että hänellä oli ajatukset lähellä karata päivälevon aikana ennen ratkaisevaa finaalia. Vaikealla hetkellä hän kaivoi kuitenkin lisävirtaa itselleen muistelemalla käymiään pitkiä keskusteluja kovia kokeneen Lukko-päävalmentaja Virran kanssa.

– Päivälevolla minulle tuli "Peksin" sanat mieleen, kun juttelimme viime keväänä koronarajoituksien ja peruuntuneen viime kauden jälkeen pitämässämme etäpalaverissa kahden kesken. Virta muistutti, että tämä on se viimeinen kausi, jolloin mitataan projektin tulos. Ja me saimme sen kaikkein parhaimman tuloksen, liikuttunut Koivistoinen sai sanottua rajun tunnemyrskyn keskellä.

Virta oli koronaviruksen takia pitkään poissa Lukon toiminnasta. Hän joutui koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi 27 päiväksi teho-osastolle. Pudotuspeleissä Virta oli aluksi katsomovalmentajana, mutta hän palasi vaihtoaitioon johtamaan joukkoja kesken finaalisarjan.

Lukko sai Koivistoisen mukaan revittyä koneestaan kaiken mahdollisen – myös kauden tärkeimmillä hetkillä.

– Urheilullisesti joukkue oli ihan huippukunnossa. Pelaajat hoitivat kaiken viimeisen päälle aina alkuverryttelystä loppulämpöihin saakka.. Jos joku lipsui joskus, niin siihen kyllä puututtiin. Meillä oli kova sisäinen vaatimustaso "Peksin" valmennusryhmän johdolla, muistutti Koivistoinen.

Lue myös

Kommentti: Lukon mestaruusjuhlat palauttivat mieleen kohtaamisen Pekka Virran kanssa – kyyneleitä oli vaikea pidätellä

Kultaa tuli! Rauman Lukon vuosikymmenien odotus on päättynyt – dramaattisen toisen erän salamamaalit ratkaisivat mestaruuden

Tätä on odotettu 58 vuotta! Jääkiekon Suomen mestaruus villitsi Rauman keskustassa – katso parhaat palat kultajuhlista