Hyppää sisältöön

HJK ja KuPS vierasvoittoihin jalkapalloliigassa

Jalkapalloliigassa nähtiin vierasvoitot, kun sarjan kärkisuosikit HJK ja KuPS selvittivät isäntänsä. Viikonvaihteen cup-finaalissa maaleitta varsinaisella peliajalla jääneet joukkueet ilottelivat nyt osumilla, kun HJK kaatoi Ilveksen 3–0 ja KuPS FC Lahden 4–2.

Kuva: Juha Tamminen / All Over Press

HJK tyrmäsi Ilveksen puolessa tunnissa. Ensin Daniel O'Shaughnessy puski vieraat johtoon avauskymmenminuuttisen aikana, ja ennen 30. peliminuuttia osuivat vielä Lucas Lingman ja Casper Terho.

Casper Terho, 17, nousi ensimmäistä kertaa avauskokoonpanoon ja ampui kauden toisen osumansa pienestä kulmasta ylänurkkaan.

– Heti on tullut hyviä onnistumisia, eikä mitään rumiakaan maaleja. Alkulämmöillä oli jo hyviä vetoja ja jalka kuumana, niin annoin palaa, Terho iloitsi.

Ilves esitteli uudet kolumbialaisvahvistuksensa jalkapalloliigassa. Roger Torresin ja Jean Carlos Blancon sopimukset julkaistiin vasta ottelupäivänä, mutta Ilves-käskijä Jarkko Wiss juoksutti molemmat kentälle puoliajalla kolmen maalin tappioasemassa.

– Olihan siinä välähdyksiä siellä täällä, mutta en lähde arvioimaan liian tarkasti vielä, Wiss sanoi.

HJK:lla on kolmesta pelistään kaksi voittoa ja maaliton tasapeli KuPSin kanssa, ja helsinkiläiset ovat sarjan kärjessä. Ilveksellä on voitto ja tappio.

KuPS sai liigan maalihanat auki komeasti

Liigakauden kahdessa ensimmäisessä pelissään maalitta jäänyt KuPS karkasi Lahdessa 2–0-johtoon 18 minuutissa Diogo Tomasin ja Santeri Haaralan maaleilla.

Chinedu Geoffrey kavensi ennen taukoa, mutta Urho Nissilä vei kuopiolaiset jälleen kahden maalin etumatkalle. Altin Zeqiri kavensi vielä, mutta katseli pian sen jälkeen punaista korttia ja loppuluvut 4–2 vieraille iski Usman Sale.

– Emme voi joka pelissä antaa vastustajalle kahta maalia. Tämä voitto kuitenkin helpotti paljon. On hienoa tulla kotiin kolmen pisteen kanssa, kommentoi ensi kertaa valmentajaurallaan voiton FC Lahdesta saanut KuPS-käskijä Simo Valakari.

Pelissä nähtiin seitsemän varoitusta ja Lahden vaihtopelaaja Altin Zeqirin suora ulosajo.

– Nyt mitataan, miten käsittelemme voittojen jälkeen tappion, kiteytti FC Lahden valmentaja Ilir Zeneli.

KuPS nousi neljään pisteeseen kolmesta pelistä, FC Lahdella on voitto ja tappio. Liiga jatkuu perjantaina otteluilla Haka-KTP, KuPS-IFK Mariehamn ja Honka-Inter.

.
.