1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. raviurheilu

Antti Pihlström sai raviohjastajauralleen huippualun ja kehut kärkikuskilta – kellotti debyyttistarttien ennätyksen

Jääkiekkoilija Antti Pihlström on ollut ravimies jo kymmenisen vuotta ja debytoi tiistaina Mikkelin raveissa raviohjastajana. Kymmenen vuoden takainen kiekon maailmanmestari osoitti heti hallitsevansa myös toisen lajinsa.

Antti Pihlström nappasi heti ensimmäisestä kisastaan raviohjastajana kakkossijan. Kuva: Terhi Piispa-Helisten / Hippos

Jääkiekkoilija Antti Pihlström sai vauhdikkaan alun raviohjastajauralleen. Hän suoritti ajoluvan vasta runsas kaksi viikkoa sitten ja debytoi tositoimissa jo tiistaina Mikkelissä osaomistamansa Peanutsin kanssa. Tuloksena oli heti huippuaika ja toinen sija.

Maailmanmestarin edelle kiilasi vain Suomen ohjastajien kärkinimi Santtu Raitala Staro Maschinolla.

– Kerran aikaisemmin olen lähtöauton takana käynyt ja nyt tuli toinen kerta tällaisen hevosen kanssa, niin olihan se vähän eri meininki, mutta ihan hyvin se meni, Pihlström kommentoi Mikkelin raviradan haastattelussa.

Peanutsin aika 11,4a on suomalaisravureiden tämän vuoden yhdeksänneksi kovin kellotus. Raviohjastajien debyyttistarteissa aika on aivan omaa luokkaansa, sillä Hippoksen tilastojen mukaan edellinen ennätysaika 14,4 oli Juhani Leinon hallussa.

KHL-seura Jokereissa päättyneen kauden kiekkoilleelle Pihlströmille raviurheilu on ollut harrastus noin kymmenen vuoden ajan. Hän ei vielä halua kokopäiväiseksi ravimieheksi, mutta ainakin debyytti innostaa häntä jatkamaan.

– Tämä oli kyllä tosi kivaa. Jatketaan hommia ja katsotaan, mitä hevosia tässä pääsisi ajamaan.

Pihlströmin suoritus teki vaikutuksen myös kokeneeseen Raitalaan. 29-vuotias Suomen kärkikuski on ehtinyt ohjastamaan kotimaan kaviourilla yli 12 000 kertaa, mutta hänen mielestään ensikertalainen ansaitsi puhtaat paperit.

– Oikein hyvä suoritus. Minun mielestäni siinä kohtaa, kun ohjastaja ajaa ensimmäisen startin, on kaikki mennyt hyvin, kun kaikki ovat ehjänä maalissa eikä kenellekään ole koitunut mitään häiriötä. Siihen bonuksena Antille tuli tänään vielä hyvä sijoitus, Raitala kommentoi voittajaesittelyssä.

Lue myös:

Maailmanmestari Antti Pihlström valmistautuu jo jääkiekkouransa jälkeiseen elämään – nyt taskussa on raviohjastajan ajolupa: "Nyt oli hyvä aika"