1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

Jesse Ylösestä uusin suomalainen NHL-pelaaja – Canadiens nosti nuoren hyökkääjän edustusryhmään

Nuorten maailmanmestaruuden voittanut Jesse Ylönen, 21, debytoi NHL:ssä ensi yönä.

Alkukauden Pelicansissa pelannut Ylönen on pelannut AHL:ssä 26 ottelua tehoin 9+8=17. Kuva: David Kirouac/Icon Sportswire

NHL-jääkiekkoliigan suomalaispelaajien listaan saadaan uusi nimi yöllä Suomen aikaa, kun Montreal Canadiens kohtaa Edmonton Oilersin. Canadiens kertoi Twitter-tilillään, että suomalaishyökkääjä Jesse Ylönen on kutsuttu AHL-farmiliigan Laval Rocketin riveistä NHL-ryhmään.

– Canadiens on kutsunut puolustaja Xavier Ouellet'n ja hyökkääjä Jesse Ylösen AHL-seura Laval Rocketista. Kumpikin on käytettävissä pelaamaan illan ottelussa Edmontonia vastaan, Canadiens tviittasi.

Nuorten maailmanmestaruutta kaudella 2018–19 voittamassa ollut Jesse Ylönen, 21, on Montrealin toisen kierroksen varaus vuoden 2018 NHL-draftista. Espoossa kiekko-oppinsa saanut hyökkääjä pelasi Suomessa Liigaa Pelicansissa 2018–20 ja vielä tällä kaudella lainasopimuksella. AHL:ssä hän on tällä kaudella pelannut 26 ottelua tehoin 9+8. Hänen isänsä Juha Ylönen pelasi NHL:ssä 341 runkosarjapeliä vuosina 1997–2002.

Canadiensin valmentaja Dominique Ducharme ilmoitti, että Ylönen on kokoonpanossa Oilersia vastaan. Ottelu alkaa puolilta öin Suomen aikaa.

Lue myös:

Patrik Laine kertoo väleistään kohuvalmentaja John Tortorellaan: "Tuli huomattua, että hänelle on ihan sama, kuka olet tai kuinka paljon sinulla on palkkakuitissa nollia"

Leijonat saamassa MM-kisoihin NHL:stä laihan saaliin – ”Alla on aika raskas kausi”

Kakon Rangers näytti ovea tällä kertaa päävalmentajalle ja apulaisille