1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

Jesse Ylönen debytoi NHL:ssä – Mikko Rantanen tehokkaana

Jesse Ylönen pelasi ensimmäisen NHL-ottelunsa NHL:ssä. kun Montreal hävisi Edmontonille jatkoajan jälkeen 3–4. Coloradon Mikko Rantanen saalisti kolme syöttöpistettä.

NHL
Jesse Ylönen luistelee
Jesse Ylönen on toisen polven NHL-kiekkoilija.©Icon Sportswire, Getty Images

Toisen polven jääkiekkoilija Jesse Ylönen pelasi ensimmäisen NHL-ottelunsa viime yönä Suomen aikaa, kun Montreal kohtasi Edmontonin. Canadiens kertoi ennen ottelua, että Ylönen on nostettu AHL:n Laval Rocketin riveistä NHL-ryhmään.

Ylönen sai ottelussa jääaikaa reilut 11 minuuttia ja sai tilastoihin yhden laukauksen. Peli päättyi Montrealin tappioon, kun Edmonton oli parempia jatkoajan jälkeen maalein 4–3. Myös Montrealin suomalaispelaajat Jesperi Kotkaniemi, Joel Armia ja Artturi Lehkonen sekä Edmontonin Jesse Puljujärvi jäivät ilman tehopisteitä.

Nuorten maailmanmestaruutta kaudella 2018–19 voittamassa ollut Ylönen on Montrealin toisen kierroksen varaus vuodelta 2018. Hänen isänsä Juha Ylönen pelasi NHL_ssä 341 runkosarjapeliä vuosina 1997–2002.

Montrealilla ottelu oli runkosarjan viimeinen. Se kohtaa pudotuspelien avauskierroksella Toronton. Edmontonilla on vielä yksi runkosarjapeli jäljellä. Playoffeissa sille tulee vastaan Winnipeg.

Jatkoajalle meni myös Ottawan ja Toronton välinen ottelu. Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain yhdeksän sekuntia, kunnes Josh Norris ratkaisi voiton Ottawalle maalein 4–3.

Päivän suomalaistehoista vastasivat Coloradon Mikko Rantanen ja Joonas Donskoi. Colorado voitti Los Angeles Kingsin 6–0. Donskoi teki maalin ja Rantanen keräsi kolme maalisyöttöä.

Vegas voitti San Josen 6–0 ja St. Louis Minnesotan 4–0. NHL:n itäisessa konferenssissa runkosarja on pelattu jo loppuun, mutta lännessä on vielä pelejä jäljellä.

Lue myös:

Jesse Ylösestä uusin suomalainen NHL-pelaaja – Canadiens nosti nuoren hyökkääjän edustusryhmään

Ilves-puolustaja Santeri Hatakka teki NHL-sopimuksen