1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Englannin Valioliiga

Chelsean karmea moka toi pisteet Arsenalille

Arsenal voitti Chelsean 1–0 ja nousi Valioliigassa kahdeksanneksi. Ottelun ainoa maali syntyi Chelsean sähläyksen seurauksena. Pelaajia kierrättänyt Chelsea valmistautuu lauantain FA Cupin finaaliin.

Englannin Valioliiga
Arsenal juhlii maalia
Arsenal juhlii Emile Smith Rowen maalia.2021 Getty Images

Arsenal haki pisteet Lontoon paikallisottelusta Chelsean vieraana maalein 1–0 jalkapallon Englannin Valioliigassa. Arsenal nousi liigassa kahdeksanneksi ja taistelee vielä paikoista eurokentille. Chelsea jatkaa neljäntenä ja on kiinni paikassa Mestarien liigan. Tämän kauden Mestarien liigassa Chelsea on edennyt jo finaaliin asti.

Arsenalilla ja Chelsealle on enää kaksi liigapeliä jäljellä. Osalla joukkueista pelejä on vielä kolme tai neljä. Ensi viikonlopun jälkeen kaikilla joukkueilla on kaksi ottelua pelaamatta.

Ottelun ainoa maali syntyi 16. minuutilla Chelsean karmean virheen seurauksena. Jorginho syötti kohti omaa maalia ja maalivahti Kepa Arrizabalaga pystyi vain juuri ja juuri kauhomaan pallon pois maaliviivalta. Pallo tuli Pierre-Emerick Aubameyangille, joka syötti sen Emile Smith Rowelle helppoon maalintekopaikkaan.

Chelsea painosti ja sai loppuhetkillä pallon kahdesti tolppaan, mutta maalia se ei saanut aikaan. Chelsea kierrätti pelaajia, koska sillä on lauantaina edessä FA Cupin finaali.

– En ole tyytyväinen siihen mitä näin. Minulla on vastuu, koska valitsin kokoonpanon, Chelsean manageri Thomas Tuchel sanoi.

Arsenal voitti Chelsean kauden molemmissa otteluissa ensimmäistä kertaa 17 vuoteen.

Lue myös:

United hävisi Leicesterille – Manchester Cityn mestaruudelle sinetti

Lähteet: BBC