Hyppää sisältöön

Mestarien liigan loppuottelun siirto Istanbulista varmistui

Koronan aiheuttamat matkustusrajoitukset vaikuttivat Uefan päätökseen siirtää jalkapallon Mestarien liigan loppuottelu pois Istanbulista.

FC Porton kotistadion Estadio do Dragao toimii Mestarien liigan loppuottelunäyttämönä. Kuva: Jose Manuel Alvarez/Quality Sport Images/Getty Images

Euroopan jalkapalloliitto Uefa vahvisti torstaina, että Mestarien liigan loppuottelu siirretään pois Turkista. Muutama päivä sitten brittimedia arvioi, että uudeksi pelipaikaksi valikoituisi Lontoo, mutta Uefa päätti toisin ja siirsi finaalin Portoon.

Mestarien liigan finaali pelataan 29. toukokuuta Manchester Cityn ja Chelsean välillä. Ison-Britannian viranomaiset ovat asettaneet Turkin matkakohteena punaiselle listalle maan vaikean koronatilanteen takia. Tämän takia englantilaisfanit eivät olisi voineet matkustaa paikalle.

Uefa halusi varmistaa, että vuoden tauon jälkeen Mestarien liigan finaalissa nähdään joukkueiden kannattajia. Se neuvotteli myös Englannin liiton ja viranomaisten kanssa, mutta ei päässyt asiasta sopimukseen.

– Fanit ovat kärsineet yli 12 kuukautta ilman, että ovat voineet nähdä joukkueensa livenä ja Mestarien liigan loppuottelu on huippukohta seurajoukkueille. Se, että olisimme riistäneet tämän mahdollisuuden kannattajilta, ei ollut vaihtoehto, Uefan puheenjohtaja Aleksander Ceferin sanoi Uefan verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Portugalin viranomaiset eivät ole vielä kertoneet, kuinka paljon katsojia FC Porton kotistadion Estadio do Dragaolle voidaan ottaa. Stadionin kapasiteetti on liki 51 000 katsojaa. Kummankin joukkueen kannattajille on kuitenkin annettu lupa myydä 6 000 lippua.

Lue myös:

Brittimedia: Uefa saattaa siirtää Mestarien liigan loppuottelun Istanbulista Lontooseen

Chelsea eteni Mestarien liigan finaaliin

Manchester City Mestarien liigan finaaliin – Mahrez osui kahdesti