Hyppää sisältöön

Päätöserän tehohetki toi Leijonille voiton – Leijonat-tulokas maalasi jälleen ja koki kovia Venäjää vastaan

Leijonat oli Venäjää vastaan vaikeuksissa, mutta kolmannen erän kaksi pikamaalia riitti voittoon. Pirteästi turnauksen aloittanut Teemu Turunen teki Leijonat-uransa ensimmäisen maalin.

Suomi juhli Axel Rindellin 1–0-maalia. Kuva: MARTIN DIVISEK / AOP

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue nappasi avausvoittonsa Prahan EHT-turnauksessa, kun se kukisti Venäjän maalein 4–1.

Suomi ratkaisi kamppailun kolmannen erän tehohetkellään. Venäjä oli onnistunut tasoittamaan pelin erän alussa, mutta Jere Karjalaisen ja Teemu Turusen maalit 32 sekunnin sisällä toisistaan veivät Suomen kahden maalin karkumatkalle.

Maali oli aktiivisesti turnauksessa pelanneelle Turuselle maajoukkueuran ensimmäinen. Karjalainen puolestaan sai kaunistella viime hetkillä loppulukemat 4–1 tyhjään maaliin.

– Tänään oli hyvää taistelua ja maalivahtipeliä niin kuin eilenkin. Tavallaan jatkoimme siitä, mihin eilen jäimme. Olimme välillä vähän alakynnessä, mutta puolustimme keskustaa ja maalinedustaa hyvin sitkeästi. Huippupaikkoja läheltä ei tänään annettu, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kommentoi toimittajille.

Venäjä pyrki vaikeuttamaan koko ottelun ajan Leijonien avauspelaamista korkealla karvauksella. Suomella olikin hankaluuksia rakentaa omia hyökkäyksiään, ja joukkue joutui kerta toisensa jälkeen puolustuskannalle.

Suomi piti kuitenkin keskustansa jälleen tiiviinä ja katkoi hyökkäyksiä nopeasti, joten Venäjä ei saanut pidempiä pyörityksiä aikaiseksi.

Rindell osui taas

Suomen parhaimmistoa oli Tshekki-ottelun tapaan ketju Turunen–Mikael RuohomaaIiro Pakarinen, joka myös onnistui hankkimaan Venäjälle ottelun ensimmäisen rangaistuksen.

Hetkeä myöhemmin Suomi hyödynsi ylivoimansa, kun Axel Rindell laukoi Jere Sallisen maskipelaamisen avustuksella turnauksen toisen maalinsa. Maaliin merkittiin syöttöpiste myös kakkossentterinä pelanneelle Anton Lundellille.

Suomen avauspelaamisen ongelmat olivat kostautua avauserän loppupuolella, kun Tommi Kivistö menetti kiekon oman alueen siniviivalla. Dmitri Voronkov luisteli läpiajoon, mutta Jussi Olkinuora venyi patjatorjuntaan.

Toisessa erässä peli jatkui samankaltaisena, ja Venäjä jatkoi kuskin paikalla. Rindell lukeutui Suomen pirteimpiin pelaajiin, mutta hän koki myös kovia, kun Grigory Dronov taklasi Jukurit-puolustajaa keskialueella.

Dronovin kädet nousivat Rindellin pään korkeudelle, ja venäläiselle tuomittiin kaksiminuuttinen ryntäyksestä. Rindell nousi jäästä tuskaisen näköisenä, mutta hän palasi hetkeä myöhemmin kaukaloon.

Jussi Olkinuora torjui ottelussa 22 kertaa. Kuva: MARTIN DIVISEK / AOP

Venäjä sai ansaitun tasoituksen

Suomelle tarjoiltiin Dronovin jäähyn lisäksi ottelussa useampikin mahdollisuus kasvattaa johtoaan ylivoimalla, mutta joukkue ei saanut ylivoimaansa rauhoitettua. Venäjä sen sijaan oli toisessa erässä kahteenkin otteeseen lähellä maalintekoa, mutta Suomi välttyi takaiskuilta.

Kolmannessa erässä Venäjä sai ansaitun tasoituksen ajassa 44.14, kun Venäjän ykkössentteri Maxim Shalunov karkasi Leijonien puolustukselta läpiajoon Rindellin kiekonmenetyksen seurauksena.

Venäjä oli päätöserässäkin pitkään niskan päällä, kunnes Suomi iski kuin varkain. Peter Tiivola katkaisi venäläisten hyökkäyksen, ja Karjalainen luisteli läpiajoon viimeistellen Leijonat-uransa kolmannen osuman. 32 sekuntia myöhemmin maalinteossa onnistui Turunen, joka sai kiekon Suomen onnistuneen karvauspelaamisen ansiosta.

Prosessi etenee

Suomi päättää Tshekin EHT-turnauksen lauantaina Ruotsia vastaan. Ottelu on Leijonille viimeinen ennen 21. toukokuuta Riiassa alkavia MM-kisoja. Jalosen mukaan Leijonien tilanne on tällä hetkellä pelillisesti hyvä siihen nähden, että joukkue on pelannut muita maita vähemmän harjoitusotteluita.

– Puolustupelaaminen omalla alueella on ollut hyvää ja träppi on toiminut ihan hyvin. Aggressiivisessa karvauspelaamisessa on vähän vielä haastetta ja sitä pitää yhtenäistää, Jalonen totesi ja jatkoi:

– Kiekollisessa pelissä on vielä isoimmat haasteet. Tänään oli jo hyviä paineenpurkuja, mutta siinä on vielä säätämistä. Mielestäni peli on ihan ok-tasolla siihen nähden, että me emme ole pelanneet pitkään aikaan ollenkaan niin kuin muut joukkueet. Siihen nähden tilanne on erittäin hyvä.

Juttua päivitetty 13.5.2021 klo 20.31 Jukka Jalosen kommenteilla.

Lue myös:

.
.