1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NBA

Lauri Markkanen loisti, Bullsille selvä voitto

Koripallon NBA:ssa Lauri Markkasen Chicago Bulls on voittanut kotikentällään Toronto Raptorsin pistein 114–102. Lauri Markkanen teki 20 pistettä ja otti seitsemän levypalloa.

Lauri Markkanen pelasi hienon ottelun. Kuva: Getty Images

Voitto pitää Bullsin pudotuspelihaaveita hengissä. Chicago Bulls on yhä liigan itälohkon 11. sijalla, täpärästi kymmenen kärjen ja siten pudotuspelikarsintojen rajan alapuolella.

– Meidän kohtalomme ei ole käsissämme, mutta elämme vielä yhden päivän, Bullsin päävalmentaja Billy Donovan kommentoi lehdistötilaisuudessa.

Hieman yli 25 peliminuuttia kirjannut Markkanen oli pelin kolmanneksi tehokkain pelaaja. Penkiltä aloittaneen Markkasen yhdeksästä kolmosyrityksestä upposi kuusi ja hän nosti koko kauden kolmosten osumatarkkuutensa 39,6 prosenttiin, mikä on hänen NBA-uran paras kausilukema. Pelitilanneheitoissa hänen saldonsa oli 7/10. Plusmiinustilastolla +15 Markkanen jakoi ottelun tehotilaston kärkipaikan yhdessä Bullsin Javonte Greenin kanssa.

– Lauri antoi meille hyviä minuutteja, Bullsin päävalmentaja Donovan sanoi.

Markkasen edellä pisteissä oli tuttuun tapaan joukkuetoveri Zach LaVine, joka kerrytti 24 pistettä ja viisi levypalloa. Ottelun kovin korin heiluttaja oli Toronton Stanley Johnson 35 pisteellään ja 10 levypallollaan. LaVinellä peliminuuttejakin tosin oli 34, ja Johnsonilla peräti 43.

Chicago petasi voittonsa viemällä kahden ensimmäisen neljänneksen voitot pistein 30–27 ja 36–20.

"Lauri on mahtava kaveri ja joukkuepelaaja"

Donovan arvioi tulokassopimuksensa viimeistä kautta pelaavan Markkasen kautta myös laajemmin.

– Lauri pelasi erittäin hyvin ennen kuin hän loukkasi olkapäänsä ja sen jälkeen pelaajakaupan myötä joukkueemme muuttui. Hän on ollut läpeensä joukkuepelaaja, Donovan sanoi.

Donovan sanoi, ettei ole keskustellut Markkasen tulevaisuudesta Bullsin koripallojohtajan Arturas Karnisovasin kanssa.

– Rakastan häntä pelaajana. Hän on mahtava kaveri ja joukkuepelaaja. Hän on uhrannut paljon. Ennen pelaajakauppaa hän pelasi nelos- ja vitospaikoilla, nyt hän on pelannut kolmos- ja nelospaikoilla. Hän ei ollut ikinä pelannut kolmosta ja se on vaikuttanut häneen. Arvostan sitä miten hän joka päivä tulee hommiin ja yrittää käyttää ne minuutit jotka hän saa, Donovan sanoi.

Donovan viittasi myös Markkasen vähentyneeseen peliaikaan hänen tilastojensa putoamisen syynä.

– Tärkein tilasto tässä liigassa on peliminuutit ottelua kohti, Donovan sanoi.

Siirry NBA:n taulukoihin tämän linkin kautta (Teksti-TV).

Lue myös:

Chicago Bulls koki tappion kotiparketilla – Markkanen upotti 11 pistettä

Lauri Markkanen heitti vain kaksi pistettä 23 minuutissa, Bulls voitti Detroitin