Hyppää sisältöön

Lentopallonaiset tyylikkäästi EM-kilpailuihin! – Montenegro taipui Suomen näytöksessä

Suomen naisten lentopallomaajoukkue on edennyt neljännen kerran historiansa aikana Euroopan parhaiden maiden väliseen lopputurnaukseen. Montenegro kaatui erin 1-3. Suomen EM-lohko ja pelipaikka ratkeavat 20. toukokuuta.

Lentopallonaiset varmistivat EM-paikkansa
Lentopallonaiset varmistivat EM-paikkansa

Ottelun käännekohta nähtin toisen erän puolessa välin, kun Tapio Kangasniemen suojatit löysivät hurmoksen kesken vastustajan vahvaa otetta. Suomi taipui avauserässä, mutta nousi jatkossa 3–1-voittoon. Erät merkittiin Suomelle 22–25, 25–22, 25–16 ja 25–22.

– Tosi mahtavat fiilikset! Ehkä me aluksi haettiin tasapainoa jännityksen suhteen, mutta tosi hyvin pystyimme kääntämään pelin lopussa ja olimme riittävän kovia, loistavasti uurastanut Salla Karhu summasi mittelön.

Tasainen ensimmäinen erä livahti lopussa lukemin 25–22 Montenegrolle, joka sai Suomen hakkurin Piia Korhosen torjuttua hyvällä prosentilla. Suomella oli myös vastaanoton kanssa ongelmia. Montenegro onnistui erässä kahdessa videohaastossa, joista jälkimmäinen osui pahaan paikkaan, 20–19.

Huonon vastaanoton takia Suomi joutui tekemään paljon hommia hyökkäyksiensä eteen myös toisen erän avauspuoliskolla. Kaisa Alangon mainiosta tarjoilusta Korhonen, Daniela Öhman, Salla Karhu ja Anna Czakan kannattelivat kuitenkin erän edetessä mallikkaasti Suomea, joka nousi 8–12-tappiosta hienosti 23–20-johtoon. Vaihdosta kentälle tulleen Jessica Kososen ratkaisu päätti erän Suomelle 25–22.

Kolmannen erän alussa Suomen hyvä vire sen kun jatkui. Vastustaja yritti aikalisää ja videohaastoa, mutta mikään ei auttanut. Karhun painavilla iskuilla johto kasvoi 9–2:een ja myöhemmin vielä Korhosen vahvalla hakkurityöllä 14–6:een. Czakan teki erän päättäneen 25–16-pisteen, jolla varmistui Suomen EM-paikka.

Neljännessä erässä Suomi antoi myös vaihtopelaajille vastuuta. Leveä materiaali kantoi sinipaidat 25–22-voittoon. Czakan niittasi vastustamattomasti toisen matsipallon vastustajan lattiaan.

– Ollaan tavoitteessa ja tapa, millä se tuli, lämmittää erityisesti sydäntä. Puolitoista erää olimme pinteessä, mutta joukkue teki taas sen, mitä niin monesti aikaisemminkin. Ryhtiliikkeen jälkeen kaveri ei enää pysynyt vauhdissa. Joukkueena olimme vahvempia kuin Montenegro. Tämän joukkueen suola ja pippuri on aina se, kun alamme tekemään yhdessä hommia, Kangasniemi iloitsi.

Parhaat pistenaiset voittajilta olivat Salla Karhu 21/+14, Piia Korhonen 15/+8, Daniela Öhman 15/+13 ja Anna Czakan 10/+7.

Suomi kohtaa toisen EM-karsintaturnauksen päättävässä ottelussa vielä lohkonsa puhtaan pelin joukkueen Slovakian. Ottelu alkaa lauantaina klo 21.30 ja sitä voi seurata TV2:sta.

Lentopallon naisten EM-kilpailut pelataan 18.8.-4.9. ja lopputurnauksen järjestäjämaat ovat Serbia, Bulgaria, Kroatia sekä Romania. Lohkoarvonta suoritetaan ensi torstaina 20.8. Belgradissa Serbiassa.

Reilut kaksi vuotta sitten Umeåssa Suomen edellistä EM-kisapaikkaa oli varmistamassa nyt mukana olleista naisista viisi: Suvi Kokkonen, Kaisa Alanko, Salla Karhu, Daniela Öhman sekä Yasmine Madsen.

Korjaus 15.5. kello 20.36: Toisen erän ratkaisi Suomelle Jessica Kosonen, ei Salla Karhu kuten jutussa aiemmin kirjoitettiin.

Katso myös

.
.