1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

Toronton Matthews päätti runkosarjan maalitilaston kärjessä, vaikka jäikin viimeisessä ottelussa maaleitta

Auston Matthews nakutti 52 runkosarjaottelussa 41 maalia.

NHL
Auston Matthews lähikuvassa.
Kesän 2016 ykkösvaraus Matthews pääsi kuuden maalin päähän viime kauden maaliennätyksestään. Pelejä kertyi 18 vähemmän.Getty Images

Jääkiekon NHL:ssä Toronto Maple Leafsin Auston Matthews loistaa runkosarjan maalintekijätilaston kärjessä, vaikka hän ei tehnyt yhtäkään osumaa joukkueensa viimeisessä runkosarjan pelissä. Matthews teki runkosarjassa 52 ottelussa 41 maalia.

Maalipörssin kakkosena on 33 maalia laukonut Edmontonin Connor McDavid, joka ei aio huilata joukkueensa viimeisessä runkosarjapelissä Vancouveria vastaan. McDavid on lähes varma runkosarjan pistepörssin voittaja kerättyään 104 tehopistettä.

Runkosarja on yhä kesken ainoastaan Kanadan divisioonassa. Toronton ja Winnipeg Jetsin viimeinen kohtaaminen päättyi kotijoukkue Jetsin 4–2-voittoon. Kyle Connor teki Winnipegin maaleista kaksi.

Connor Hellebuyck rehki Winnipegin maalilla 34 torjuntaa. Jack Campbell torjui Torontolle 20 kertaa.

Pudotuspeleihin päässeet ovat pohjoisen divisioonassakin jo selvillä. Kanadalaisjoukkueista Winnipeg kohtaa Edmonton Oilersin ja Toronto klassikkoseurojen ottelusarjassa Montreal Canadiensin.

Lue myös:

Kommentti: Mikko Rantasen superkausi vetää vertoja Selänteen ja Kurrin luvuille – Aleksander Barkov on timantti, jollaisia NHL:stä ei montaa löydy

Lisää suomalaispelaajia Carolinan riveihin – Kärppien Tuukka Tieksolalle NHL-tulokassopimus

Colorado varmisti runkosarjan voiton – tässä ovat NHL:n pudotuspeliparit ja 24 mestaruutta jahtaavaa suomalaista