Hyppää sisältöön

HIFK:n kannattajien ilotulitteet varastivat huomion Veikkausliigan ottelussa – Oulussa katsomoon pääsi yleisöä, kun SJK haki pisteet

Sarjanousija AC Oulu hävisi lauantaina kauden kolmannen ottelunsa. SJK:lle voitto oli kauden ensimmäinen. Helsingin IFK ja Tampereen Ilves pelasivat tasapelin Helsingissä.

HIFK:n kannattajia oli saapunut stadionin ulkopuolella oleville kallioille kannattamaan joukkuettaan. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Sarjanousija AC Oulun vaisu alkukausi jatkui lauantaina, kun joukkue hävisi kotonaan SJK:lle 0–2. Lauantain toisessa kamppailussa HIFK ja Ilves päätyivät 1–1-tulokseen Helsingissä.

HIFK kasvatti pisteputkensa kolmen ottelun mittaiseksi Veikkausliigassa. Pistejako tiesi HIFK:n ja Ilveksen ankkuroitumista kauden varhaisessa vaiheessa taulukon keskikastiin.

– Hyvä taistelu, kauden parastamme ainakin pallollisesti, Ilveksen kapteeni Tatu Miettunen kiteytti.

Kotijoukkueen viimeistelystä vastasi 35. minuutilla puskulla Sakari Tukiainen, joka juuri tauon kynnyksellä loukkaantui ja vaihdettiin kentältä.

Sakari Tukiainen (oik.) vei HIFK:n avauspuoliajalla johtoon. Kuva: Matti Raivio/All Over Press

Vieraiden sankarin viittaa kantoi kippari Miettunen tasoitusmaalin ansiosta, kun Ilves hyödynsi vapaapotkun jälkitilanteen. HIFK:n maalivahti Markus Uusitalo torjui eteensä niin, että vartiotta jäänyt Miettunen sai tuikata esteettä lähietäisyydeltä tasoituksen.

– Olimme tappiolla, saimme kuitenkin käännettyä pisteen kotiin. Enemmänkin olisi ollut otettavissa. Joku meidän pelaajistamme pääsi puskemaan ensin. Sitten maalivahti torjui. Jo junioreista asti käydään läpi, että sitten vaan ne pallot juostaan sisään, Miettunen taustoitti osumaansa.

Toisen jakson kärkeen huomion veivät kentän viereisen Olympiastadionin kalliolla mellastaneet ja ilotulitteita paukuttaneet HIFK:n kannattajat Stadin Kingit.

Katsomo oli tyhjänä, mutta ulkopuolella oli väkeä. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Oulussa katsomoon pääsi yleisöä

SJK:n oululaiskasvatti Ville Tikkanen oli tyytyväinen mies kotikaupungissaan lauantai-iltana, kun SJK nappasi kauden avausvoittonsa.

– Tosi hyvät tunnelmat, ja olen tosi tyytyväinen peliin ja tulokseen. Vihdoin saimme pidettyä nollan omissamme ja kairattua kolme pistettä kahden tahmean tuloksen jälkeen, Tikkanen sanoi.

SJK sai pelin alussa käsivirheestä tuomitun rangaistuspotkun, mutta Juhani Pennanen torjui Jake Jervisin laukauksen.

Pelin avausmaali syntyi toisella jaksolla käsivirheestä tuomitusta vapaapotkusta. Joonas Lepistö siivosi Pyry Hannolan laukauksen paluupallon verkkoon.

Jervis pääsi paikkaamaan epäonnistumisensa 61. minuutilla syntyneellä 2–0-osumalla.

Ottelu oli SJK:lle kauden ensimmäinen vieraissa ja ensimmäinen luonnonnurmella.

– Kyllähän nurmi on aina parempi, ja ainakin itse tykkään siitä. Se tuntuu kunnon futikselta, kun pääsee nurmelle, Tikkanen sanoi.

Nousijajoukkue AC Oulu on aloittanut kautensa kolmella tappiolla, eikä se ole ollut lähellä pistettä vielä kertaakaan.

Oulu on edelleen koronaepidemian kiihtymisvaiheessa, mutta AC Oulu sai ottaa lohkotulle Raatin stadionille 400 katsojaa. Yleisömääräksi ilmoitettiin 379 katsojaa.

Lue myös:

.
.