Hyppää sisältöön

HIFK:n jättänyt Frans Tuohimaa torjuu ensi kaudella KHL:ssä, kultaleijona Ojamäki lähtee Ruotsista

Suomen maajoukkuepelaajat Niko Ojamäki ja Frans Tuohimaa vaihtavat seuraa. Leijonien MM-joukkueeseen valittu Niko Ojamäki jättää Ruotsin kaukalot vain yhden kauden jälkeen. Ojamäen ja Tuohimaan uudet seurat löytyvät KHL:stä.

Frans Tuohimaan ja HIFK:n kausi päättyi pronssimitaliin. Kuva: Tomi Hänninen

Maalivahti Frans Tuohimaa pelaa ensi kaudella jääkiekon KHL:ssä. Päättyneellä kaudella HIFK:n ykkösmaalivahtina SM-liigassa toiminut Tuohimaa on tehnyt sopimuksen Neftekhimik Nizhnekamskin kanssa.

Kaudella 2020–21 Neftehimik sijoittui KHL:n itäisessä konferenssissa viimeistä edelliselle sijalle.

Pronssia HIFK:lle torjunut 29-vuotias Tuohimaa ahersi runkosarjassa 33 ottelussa torjuntaprosentilla 89,8. Tuohimaan kaksivuotinen sopimus helsinkiläisjoukkueen kanssa päättyi tähän kauteen.

– Matka jatkuu tällä erää eteenpäin! On ollut mahtava kunnia edustaa kasvattajaseuraansa omassa kotikaupungissa. Olen nauttinut joka hetkestä ja ollut todella ylpeä siitä, mitä olen saanut tehdä, Tuohimaa kirjoitti aikaisemmin tällä viikolla Instagram-tilillään (siirryt toiseen palveluun).

Tuohimaa on aikaisemminkin pelannut ulkomailta. Hänen vyöltään löytyy Pohjois-Amerikasta 33 ECHL-peliä ja 4 AHL-ottelua. Lisäksi hän on pelannut Ruotsin Allsvenskanissa 35 runkosarjaottelua.

Myös Ojamäki suuntaa KHL:ään

Niko Ojamäki ei jatka ruotsalaisen Linköping HC:n riveissä ensi kaudella, vaan siirtyy pelaamaan KHL:ään. Ojamäen uusi seura ilmoittaa sopimuksesta myöhemmin.

Niko Ojamäki käytti sopimuksensa KHL-option hyväkseen. Kuva: Tomi Hänninen

25-vuotias Ojamäki teki ennen kauden alkua Linköpingin kanssa kaksivuotisen sopimuksen, mutta suomalaishyökkääjä käytti hyväkseen sopimuksensa KHL-option.

– Tietenkin on surullista menettää Niko ennen alkavaa kautta. Olemme tienneet jo jonkin aikaa, että tämä on mahdollista, Linköpingin GM Niklas Persson kommentoi seuran verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Tapparasta Ruotsiin siirtynyt Ojamäki pelasi Linköpingissä 48 ottelua ja viimeisteli 16 pistettä (5+11).

Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen valitsi lauantaina Ojamäen Latvian MM-kisajoukkueeseen. Hän kuului myös Suomen vuoden 2019 MM-kultaa voittaneeseen joukkueeseen.

Lue myös:

.
.