Hyppää sisältöön

Naisten Euroopan kiertue pitkän odotuksen jälkeen käyntiin – Sanna Nuutinen komeasti kahdeksas vaativalla kentällä: "Par oli kovaa valuuttaa"

Sanna Nuutinen oli paras suomalainen golfin naisten Euroopan kiertueen avauskilpailussa. Ursula Wikström vastasi sunnuntaipäivän kovimmasta tuloksesta.

Sanna Nuutinen oli kahdeksas naisten EUroopan kiertueen avauskilpailussa. Kuva: Getty Images

Sanna Nuutinen sijoittui kahdeksanneksi, kun golfin naisten Euroopan kiertue käynnistyi Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Nuutinen pelasi vaikealla kentällä tuloksen +8.

– Oli erittäin outoa pelata viiden kuukauden kisatauon jälkeen. Ensimmäisenä päivänä tuntui, ettei rutiini meinaa löytyä, mutta alkutahmeuden jälkeen olo helpottui, Nuutinen kommentoi puhelimitse Yle Urheilulle.

Radan vaikeutta kuvastaa se, ettei kukaan suoriutunut radasta alle par-tuloksen. Esimerkiksi kilpailun voittanut eteläafrikkalainen Lee-Anne Pace suoritti radan kaksi yli parin. Toiseksi sijoittuneen Leonie Harmin tulos oli +3.

– Kenttä on todella kapea ja myös pitkä. Vaikka on kapeita väyliä, on pakko vetää draiverilla. Kelit vaihtelivat ja oli paikoittain todella tuulista. Par oli kovaa valuuttaa, Nuutinen totesi.

Muista suomalaisista Ursula Wikström sijoittui 23:nneksi. Ursulan loppukiri oli vahva, sillä hän sivusi päätöspäivän 69 lyönnillä koko viikonlopun kovinta suoritusta. Tiia Koivisto (+16) oli 35:s ja Elina Nummenpää (+22) 55:s. Karina Kukkonen puolestaan karsiutui 36 reijän jälkeen.

Euroopan kiertueen alkua odotettiin koronatilanteen takia poikkeuksellisen pitkään. Kiertue jatkuu toukokuun lopulla Italiassa.

Lue myös:

Isä pakotti Sanna Nuutisen golfkentälle 7-vuotiaana ja heppatytöstä kasvoi golfammattilainen, joka pelaa Euroopan kärjessä – haaveilee olympiamitalista sekä omasta postimerkistä

Sanna Nuutinen teki suomalaista golfhistoriaa – hieno kausi huipentui Euroopan kiertueen kokonaiskilpailun viidenteen sijaan