1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Mestarien liiga

Barcelona juhlii naisten Mestarien liigan voittoa, Chelsea ei toipunut painajaismaisesta alusta: "Koko Espanjan naisjalkapallon voitto"

Barcelona kukisti naisten Mestarien liigan finaalissa Chelsean. Lontoolaisten alku oli karmaiseva, sillä Barcelona johti peliä jo kymmenien sekuntien jälkeen avausvihellyksestä.

Barcelona juhlii historiansa ensimmäistä naisten Mestarien liigan voittoa. Kuva: 2021 UEFA

Barcelona on voittanut jalkapallon naisten Mestarien liigan. Mestaruus varmistui sunnuntai-iltana Gamla Ullevin stadionilla Göteborgissa, kun Barcelona kukisti Chelsean selvästi maalein 4–0 (4–0).

Ottelun avauspuoliaika ja ensimmäinen minuutti oli Chelsean näkökulmasta katastrofaalinen. Barcelonan Lieke Martens purjehti jo 20 sekunnin jälkeen maalipaikkaan ja laukoi ylärimaan. Pallo kimposi yläilmoihin ja jäi Chelsean maalille.

Chelsean Fran Kirby yritti laukoa pallon väljemmille vesille, mutta pallo kimposi epäonnekkaasti Melanie Leupolzin kautta omaan maaliin.

Hetkeä myöhemmin Chelsean Pernille Harder oli vielä tasoittaa pelin 1–1:een, mutta hyökkääjän jatko Jessica Carterin keskitykseen vitosen rajalta painui niukasti maalin ylitse.

Tämän jälkeen Barcelona ei antanut Chelsealle armoa. Joukkue piti palloa hallussaan ja vyöryi kerta toisensa jälkeen Jennifer Hermoson johdolla lontoolaismaalille. Jo aiemmin maalipaikkaan päässyttä Hermosoa jouduttiinkin rikkomaan rankkarin arvoisesti 12. peliminuutilla, eikä Barcelona jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä.

Alexia Putellas laukoi pilkun varmasti keskelle, ja vei joukkueen jo 2–0-johtoon. Barcelona sahasi avauspuoliajalla vielä kahdesti Chelsean puolustuksen solmuun ja poistui tauolle 4–0-johdossa. Maalinteossa onnistuivat 20. minuutilla Aitana Bonmati ja 36. peliminuutilla Caroline Graham Hansen.

– Emme saaneet sellaista alkua kuin halusimme, mutta näissä otteluissa tällaisia vastustajia vastaan ei voi päästää helppoja maaleja. Onnittelut Barcelonalle, heillä on uskomaton joukkue ja he ansaitsevat tämän. Me palaamme parempina ja vahvempina, Chelsean puolustaja Millie Bright kommentoi BT Sportille BBC:n mukaan.

Kuva: Getty Images

Valta vaihtui

Ottelun toisen puoliajan pelissä näkyi avauspuoliajan täystyrmäys, eikä Chelsea saanut kunnollista kiriä aikaiseksi. Chelsealle kuitenkin tarjoutui muutamia tilanteita kavennukseen, mutta parhaimpiin paikkoihin päässyt Harder ei onnistunut kahdesta tilanteestaan.

Barcelona puolestaan laittoi pallon vielä kertaalleen verkkoon lisäajalla, mutta osuma hylättiin paitsiona.

Naisten Mestarien liigan valta vaihtui pitkästä aikaa, sillä liigaa hallinnut ranskalainen Lyon putosi puolivälierissä PSG:lle. Lyon oli voittanut Mestarien liigan viisi kertaa peräjälkeen.

Barcelonalle mestaruus on ensimmäinen naisten Mestarien liigassa. Barcelona on ainut espanjalaisjoukkue, joka on esiintynyt naisten Mestarien liigan finaalissa.

– Pelasimme alusta asti itsevarmasti. Emme tunteneen niin paljon paineita kuin aiemmissa peleissä. Finaalissa on voitettavaa, ja sen me teimmekin. Olemme kirjoittaneet historiaa. Tämä on koko Espanjan naisjalkapallon voitto, Barcan päävalmentaja Lluis Cortes iloitsi tiedotustilaisuudessa.

Kuva: Getty Images

Päivitetty kello 8.48: Täydennetty juttua Barcelonan päävalmentajan Lluis Cortesin kommenteilla.

Lue myös:

Tuija Hyyrynen voitti jo neljännen mestaruuden Juventuksessa – joukkueen jalka ei silti nouse kaasulta: "Haluamme tehdä historiaa"