Hyppää sisältöön

SE-ajat paukkuivat heti EM-uintien avauksessa – Matti Mattsson ja Fanny Teijonsalo välieriin

Matti Mattsson ja Fanny Teijonsalo parantelivat Suomen ennätyksiä Budapestin EM-uintien avauspäivän alkuerissä. Molemmat selvittivät tiensä välieriin. TV2:n lähetys iltakilpailuista kello 19.00.

Matti Mattsson

Suomalaisuimarit aloittivat väkevästi urakkansa Budapestin EM-uinneissa. Matti Mattsson ja Fanny Teijonsalo kauhoivat SE-ajoilla välieriin.

Mattsson tykitti 100 metrin rintauinnin Suomen ennätyksen 1.00,04 ja selvitti tiensä välieriin. Mattsson paransi 0,42 sekunnilla huhtikuussa uimaansa edellistä SE-aikaa.

Klikkaa jutun pääkuvaa ja katso Mattssonin SE-uinti.

Mattsson oli alkuerien 14:s. Alkueräkärki oli ajan 58,26 uinut matkan ME-mies, Britannian Adam Peaty.

– Se oli ihan semmoinen ok startti. Minuutin alitus alkaa olla aika lähellä. Vähän ehkä teknisesti hätiköity, mutta aina 100 metriä on vaikeampi. Alku oli ehkä vähän turhan terävää, mutta käännöksen jälkeen kulki hyvin, Mattsson kuvaili menoaan.

Teijonsalo teki Suomen ennätyksen naisten 50 metrin vapaauinnissa. Teijonsalo kellotti ajan 24,86, joka alittaa Mimosa Jallow'n nimissä olleen SE:n neljällä sadasosasekunnilla.

Fanny Teijonsalo hymyilee.

Teijonsalo oli alkuerien yhdeksäs ja jatkaa välieriin. Alkuerien nopein oli hollantilainen Ranomi Kromowidjojo ajalla 24,24.

– Tosi hyvä fiilis. Ensimmäinen henkilökohtainen SE. Levättiin tänne ja taso nousi. Varmistui, että ollaan kunnossa. Kun nyt saisi siitä sen kympän (sekunnin kymmenyksen) pois. Kyllä tänne olympiarajaa tultiin hakemaan eikä pelkkää SE:tä, Teijonsalo totesi.

Katso täältä Ylen lähetystiedot.

Päivitetty kello 14.35: Suomen uimarien kommentit täydennetty.

Lue myös:

Katso tallenne: Suomalaisuimarit hyppäsivät EM-altaaseen

Huippuaikoja keväällä uinut Matti Mattsson lähtee "äärettömän hyvillä fiiliksillä" EM-uinteihin: "Työ alkaa tuottaa tulosta"

Veera Kivirinta, 26, paloi loppuun, kun ei kuunnellut lähipiirinsä varoituksia – tarvitsi totaalisen irtioton, että pystyi jatkamaan huippu-urheilua

Ida Hulkko pelasti urheilu-uransa rohkealla päätöksellä – yllyttää nuoria ajattelemaan itse: "Kuka muu voi kertoa, miten elät elämääsi?"