Hyppää sisältöön

HIFK:n uusi päävalmentaja Ville Peltonen linjasi heti, että seuran arvot pitää kirkastaa – "HIFK on suomalaisen urheilun suurseura"

Ville Peltonen on ylpeä ja onnellinen, että hän voi palata Nordikselle päävalmentajana. Entinen HIFK-pelaaja on valmentanut viime vuodet Sveitsissä.

Pelaajana Ville Peltonen edusti HIFK:ta kahdeksan kauden ajan. Viimeiset vuodet hän on toiminut valmennustehtävissä ulkomailla. Kuva: Getty Images

Ville Peltonen, 48, nimettiin maanantaina jääkiekon SM-liigan HIFK:n uudeksi päävalmentajaksi. Peltosen sopimus on kolmivuotinen. Pelaajauransa aikana Peltonen toimi HIFK:n kapteenina vuosina 2010–2014.

Peltonen on onnellinen, että hän pääsee muuttamaan takaisin "kotiin".

– Tämä merkitsee minulle todella paljon. On hienoa palata takaisin Nordikselle. Tämä on minulle kotiinpaluu monella eri tasolla. Helsinkin on minun ja perheeni koti, Peltonen sanoi tiedotustilaisuudessa.

Peltonen on viimeksi työskennellyt viisi viime vuotta Sveitsissä Lausanne HC:n päävalmentajana ja SC Bernin apuvalmentajana. Sitä ennen Peltonen työskenteli kaksi kautta HIFK:n valmennuspäällikkönä ja U20-joukkueen valmennustiimissä. Tällä hetkellä Peltonen toimii Saksan jääkiekkomaajoukkueen apuvalmentajana, joka valmistautuu MM-kisoihin.

Neuvotteluja Peltosen paluusta HIFK:hon käytiin pitkään ja hartaasti. Iltalehti uutisoi jo helmikuussa, että Peltonen on helsinkiläisjoukkueen uusi päävalmentaja.

– Ensimmäisen kerran HIFK oli yhteydessä minuun loppusyksystä ja neuvotteluja käytiin joulukuussa. Kyllä tässä on tätä kevään aikana tätä hiottu.

HIFK on ollut viisi viimeistä kautta semifinaaleissa. Peltonen alleviivasi, että valmennuksen yksi tärkeimmistä tehtävistä on rakentaa yhteys pelaajiin.

– HIFK on suomalaisen urheilun suurseura. HIFK:lla on suomalaisen urheilun vahvimmat perinteet ja erittäin sitoutuneet kannattajat. Tässä on iso halu ja tavoite kirkastaa seuran ydinarvot. HIFK:n täytyy olla sitkeä, taitava ja vahva. Arjen pitää nojata näihin arvoihin. On todella tärkeää, että jokainen pelaaja ymmärtää, mistä HIFK:n kulttuurissa on kyse.

Peltonen kokee, että hänellä on kertynyt viime vuosien varrella paljon arvokasta valmentajakokemusta. Vaikka Peltonen on toiminut viimeiset vuodet ulkomailla, on hän seurannut kotimaista kiekkoa tarkasti. Hänen mielestä suomalainen jääkiekko on mennyt viime vuosien aikana oikeaan suuntaan.

– Koen, että valmentajien tehtävä on sivistää pelaajia monella eri tavalla. Joukkueen yhteisen omantunnon rakentamisen vastuu kuuluu kaikille. Joukkue ensin -ajattelu on minulle todella tärkeä asia. Peräänkuulutan kovuutta ja ennen kaikkea henkistä kovuutta.

Peltosen johtamaan valmennustiimiin kuuluvat Samuel Tilkanen, Cory Murphy, Ari Halttunen, Jan Lundell ja Jussi-Pekka Kurtti. Liigajoukkueen ja HIFK:n juniorien pelaajakehitysvalmentajaksi on nimitetty Kimmo Kuhta.

Lue myös:

.
.