Hyppää sisältöön

Loukkaantuneen Nooralotta Nezirin olympiaunelmalle raju isku – ehtiikö suomalaistähti edes yrittää Tokion kisarajaa?

Aitajuoksija kärsii selkävammasta, joka pakottaa hänen kilpailukautensa alkamisen kesäkuun lopulle.

Nooralotta Nezirin harjoittelua kiusaa selkävaiva. Kuva: AOP/Jaakko Stenroos

Suomen kärkiaitureihin kuuluvan Nooralotta Nezirin kilpailukauden aloitus siirtyy. Neziri kertoo Suomen Urheiluliiton (SUL) tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun) käyneensä ortopedi Ilkka Räsäsen tutkimuksissa, joissa hänellä on todettu alaselän rasitusvamma.

Selkävaiva on kiusannut Nezirin harjoittelua keväällä. Aitajuoksija kiisi talvikaudella kovassa kunnossa, rikkoen muun muassa helmikuussa naisten 60 metrin aitajuoksun Suomen ennätyksen hallikisoissa.

– Nyt on edessä kuntoutusjakso. Toivon, että pystyn kilpailemaan juhannuksen jälkeen ennen kuin Tokion olympiakisojen tulosraja umpeutuu, Neziri kertoo SUL:n tiedotteessa.

Suurimmat kysymykset nousevatkin siitä, miten käy aiturin olympiaunelman. Neziri ei ole vielä ennättänyt rikkomaan Tokion olympialaisten tulosrajaa. Tulosraja tulee rikkoa 29. kesäkuuta mennessä. Nezirillä on mahdollisuus kisapaikkaan myös rankingin kautta.

– Totta kai tämä harmittaa todella paljon, mutta olen hyvässä kunnossa ja takana on hyvä hallikausi, joten olen luottavainen olympialaisten suhteen, Neziri toteaa.

Lue myös:

Nooralotta Neziri jäi neljänneksi 60 metrin EM-finaalissa – vain sadasosa erotti pronssimitalista: "Valehtelisin, jos sanoisin, ettei harmita"

Neziri ja Kemppinen mitalivauhdissa EM-halleihin! Loistava sauma päättää Suomen yli 20 vuoden kuiva kausi – näin seuraat kisoja Ylen kanavilla

Nooralotta Neziri sai varoituksen ja jäi telineisiin Puolassa – jättää SM-hallit väliin lääkärin määräyksestä: "Se olisi väärin muita kohtaan"

Nooralotta Neziri aitoi jälleen naisten 60 metrin aitojen uuden halli-SE:n – aituri yllättyi ajastaan: "Ei mitenkään täydellinen juoksu"

Neziri nujersi maailman huippuaitureita – "En heti edes tajunnut voittaneeni"