Hyppää sisältöön

Fanny Teijonsalo ja Matti Mattsson jälleen Suomen ennätyksiin!

Teijonsalo paranteli aamulla uimaansa Suomen ennätystä viidellä sadasosalla. Matti Mattson painoi rintauinnin uuden Suomen ennätyksen alle minuuttiin.

Fanny Teijonsalo rikkoi Suomen ennätyksen!
Fanny Teijonsalo rikkoi Suomen ennätyksen!

Suomalaisuimari Fanny Teijonsalo on kauhonut naisten 50 metrin vapaauinnin Suomen ennätyksen Unkarin Budapestissä. Hän kellotti pitkän radan EM-kilpailujen välierässä ajan 24,81, mutta jäi niukasti finaalikahdeksikon ulkopuolelle.

Aamulla Teijonsalo ui alkuerissä Suomen ennätyksen 24,86. Illan välierässä hän hilasi itseään vielä lähemmäs Tokion olympiarajaa (24,77).

– Vähän ristiriitaiset fiilikset jäi. Totta kai oma ennätys, SE ja oma paras sijoitus EM-kilpailuissa tähän asti oli hyvä, mutta olympiaraja ja finaalipaikka kaivelee. Tiedän, että olympiaraja oli otettavissa, niin ei voi ihan täysin olla tyytyväinen, Teijonsalo totesi Uimaliiton Twitter-viestissä.

Matti Mattsson puolestaan ui miesten 100 metrin rintauinnin Suomen ennätyksen. Mattsson kellotti pitkän radan EM-kilpailujen välierässä ajan 59,99. Hän jäi välierien 13:nneksi eikä yltänyt finaaliin.

– Alle minuutin meni vihdoin ja viimein. Aika monta vuotta sitä on tahkonu ja nyt se on realistisoitunut. Jälkimmäinen finsta (50m) oli taas hyvä, mutta se ensimmäisessä pintaantumisessa on tekemistä vielä keskiviikolle, Mattsson summasi.

Jo aamun alkuerissä Mattsson rysäytti Suomen ennätyksen 1.00,04 ja napsaisi siivun pois illan välierässä.

Miesten 50 metrin selkäuinnin välierässä tehtiin uusi maailmanennätys, kun venäläinen Kliment Kolesnikov alitti ensimmäisenä maailmassa 24 sekunnin haamurajan. 20-vuotiaan Kolesnikovin aika kirjattiin 23,93.

Juttua täydennetty kommenteilla kello 20.31.

Lue myös:

Katso tallenne: Suomalaisuimarit hyppäsivät EM-altaaseen

SE-ajat paukkuivat heti EM-uintien avauksessa – Matti Mattsson ja Fanny Teijonsalo välieriin

Huippuaikoja keväällä uinut Matti Mattsson lähtee "äärettömän hyvillä fiiliksillä" EM-uinteihin: "Työ alkaa tuottaa tulosta"