1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Kansallinen liiga

Kansallisessa liigassa ikävä loukkaantuminen – Honka ja HJK maalittomaan tasapeliin

HJK-maalivahti Annika Laihanen koki kovia maanantaina Kansallisen liigan ottelussa.

Kansallinen liiga
FC Honka HJK
Arkistokuva FC Hongan ja HJK:n ottelusta kahden vuoden takaa. Tomi Hänninen

Jalkapallon Kansallisen liigan maanantain ainoa kamppailu päättyi maalittomaan tasapeliin, kun HJK pelasi FC Hongan vieraana.

Sateisessa säässä pelatun kamppailun avauspuoliajalla Honka oli hienoisesti niskan päällä ja espoolaisilla olikin 33. peliminuutilla kaksi hyvää maalipaikkaa.

Ensin Tiia Savolainen pääsi laukomaan hyvältä tontilta ja HJK-vahti Annika Laihanen joutui venymään torjuntaan. Hetkeä myöhemmin Aino Vuorinen sai tilaa boksissa, mutta laukaus painui selvästi maalin ylitse.

Avauspuoliajan lopuksi nähtiin ikävä loukkaantuminen, kun HJK-vahti Laihanen otti osumaa pallontavoittelutilanteessa. Tilanne oli harmiton, sillä Laihanen pääsi FC Hongan sivuvapaapotkun väliin ja samaan palloon yrittäneet espoolaispelaajat törmäsivät maalivahtiin.

Laihanen makasi muutamia minuutteja maassa, mutta pelasi puoliajan loppuun. HJK vaihtoi maalivahtinsa toiselle puoliajalle, kun 19-vuotias Ella Kelloniemi sai ensimmäiset minuuttinsa Kansallisessa liigassa.

Toisella puoliajalla myös HJK sai paremmin pelistä kiinni. Joukkueen parhaimmasta paikasta vastasi hyökkääjä Ria Karjalainen, jonka kaukolaukaus leijaili vain niukasti ohi oikeasta yläkulmasta.

Maaleja ei kuitenkaan nähty, joten ottelu päättyi pistejakoon. Kuuden kierroksen jälkeen HJK pitää neljännen sijansa 11 pisteellä. FC Honka on kuudentena kolmen pisteen päässä HJK:sta.

Lue myös:

KuPS ja Åland United viettivät maalimurskajaisia – kuopiolaiset yhä tappioitta

Upea laukaus puolesta kentästä! Kansallisessa liigassa nähtiin kaksi uskomatonta maalia, TiPS voitti kärkikamppailun

HPS:lle historian ensimmäinen voitto Kansallisessa liigassa