1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Rallin MM-sarja

Andreas Mikkelsen jää pois Portugalin MM-rallista koronatartunnan takia: "Ennen kaikkea tämä tekee henkisesti kipeää"

Norjalaiskuski Andreas Mikkelsen kertoo olevansa lieväoireinen ja tähtäävänsä kesäkuun alussa ajettavaan Sardinian MM-ralliin.

Rallin MM-sarja
Andreas Mikkelsen kuvattuna Suomen MM-rallissa 2019
Andreas Mikkelsen jättää Portugalin rallin väliin.AOP

Yle Urheilun tuoreimmat ralliuutiset, videoklipit ja lähetystiedot löydät osoitteesta yle.fi/mmralli.

Rallikuski Andreas Mikkelsen on antanut positiivisen koronavirusnäytteen eikä siksi osallistu rallin MM-sarjan Portugalin osakilpailuun viikonloppuna. Norjalainen kertoo asiasta Twitterissä ja Youtube-videoblogissaan.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

– Olin halunnut näyttää, kuinka nopea Skoda on soralla. Olen eristyksissä ja teen kaikkeni, jotta olen täysin kunnossa Sardinian rallissa, Mikkelsen twiittasi.

WRC2-luokassa Skodalla ajava Mikkelsen, 31, on aloittanut tämän kauden vahvasti. Alla on jo voitto Monte Carlosta, kakkossija Rovaniemeltä ja viides sija Kroatiasta.

– Olen todella pettynyt, että Portugalin ralli jää minulta väliin. Minulla on aika hyvä olo. Minulla on pientä kurkkukipua, päänsärkyä ja vähän kuumetta. Ennen kaikkea tämä tekee henkisesti kipeää. On vaikeaa istua vain kotona, kun muut kilpailevat, Mikkelsen kertoi Youtube-videolla.

Portugalin jälkeen kilpailukalenterissa on Sardinian MM-ralli, johon mennessä Mikkelsen on suunnitellut palaavansa kilpa-auton rattiin. Sardiniassa ajetaan 3.–6. kesäkuuta.

– Uskon, että toivun tästä taudista melko nopeasti ja olen täydessä kunnossa Sardiniassa, Mikkelsen sanoi.

Portugalin MM-ralli näytetään Ylen kanavilla 20.5–23.5. Katso lähetysten aikataulut täältä.

Lue myös:

Kommentti: Rallin MM-sarjan yksinäiselle jää luu käteen – näin tähtien sopimukset vaikuttavat suomalaiskuskeihin

Neuville ja Tänak tekivät monivuotiset jatkosopimukset Hyundain kanssa

Ogier saanut sakkoja liikennerikkomuksista aiemminkin – Toyotan urheilujohtajan ja Kroatian poliisin mukaan rallitähti ei paennut onnettomuuspaikalta

Kroatian MM-rallin voittanut Ogier sai sakot ja ehdollisen kilpailukiellon – "Auton edessä seisoneella poliisilla ei ollut samaa tietoa"