1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Mimosa Jallow ja Ida Hulkko uivat illan EM-välieriin

Mimosa Jallow oli tyytyväinen päästyään "pitkästä aikaa alle 28 sekunnin".

Urheilu
Mimosa Jallow lähikuvassa.
Mimosa Jallow'n tähtäin on finaalissa. Lehtikuva

Ida Hulkko ja Mimosa Jallow ottivat suomalaisuimareista välieräpaikat Budapestin pitkän radan EM-uintien toisen kilpailupäivän alkueristä. Hulkko oli 100 metrin rintauinnissa 15:s ajalla 1.07,25 ja Jallow viides 50 metrin selkäuinnissa ajalla 27,97.

Hulkko kuvaili Uimaliiton Twitterissä uintiaan "aika perinteiseksi aamu-uinniksi".

– Ensimmäinen 50 metriä oli ihan hyvää suorittamista. Aamuisin on ollut ongelmaa, että viimeisellä 25 metrillä tekniikka kaatuu, mutta onneksi se on iltaa kohti parantunut, Hulkko pohjusti illalla kisattavaa välierää.

Ida Hulkko
Ida Hulkko oli tyytyväinen välieräpaikkaan. Oliver Hardt/Getty Images

– Lähdetään tekemään omaa tekemistä illalla. Erittäin kova taso tässä naisten 100 metrillä, pieni apina putosi selästä, vaikka startti kerrallaan yrittääkin mennä, Hulkko jatkoi.

Alkueräkärki oli Italian Arianna Castiglioni ajalla 1.05,98. Veera Kivirinta oli 23:s ennätyksellään 1.08,59, Jenna Laukkanen 39:s ajalla 1.09,62 ja Laura Lahtinen 53:s ajalla 1.10,93.

Glasgow'ssa vuonna 2018 EM-pronssia viidenkympin selkäuinnissa saavuttanut Jallow oli tyytyväinen päästyään "pitkästä aikaa alle 28 sekunnin".

– Oli kyllä mukava startti, jännitti aika paljon. Pitkästä aikaa tuli alle 28 sekunnin. Oli helppo uinti, hyvillä fiiliksillä iltaan. Tavoite tietysti finaalipaikka, mutta haluan myös parantaa omaa ennätystä. Aika ei vielä tyydytä, Glasgow'n EM-pronssiuinnissaan Suomen ennätyksen 27,42 kellottanut Jallow sanoi Uimaliiton Twitter-tilillä.

Alkuerien nopein oli britti Kathleen Dawson ajalla 27,29. Fanny Teijonsalo oli 22:s ajalla 28,64.

Alkuerien kolmannessa suomalaislajissa miesten 100 metrin vapaauinnissa Ari-Pekka Liukkonen ui 49,99 ja voitti sadasosasekunnilla Anton Herralan, jolle lukema 50,00 on oma ennätys. Kaksikko sijoittui alkuerissä sijoille 53 ja 54.

Lue myös:

Katso tallenne tiistain aamu-uinneista

SE-ajat paukkuivat heti EM-uintien avauksessa – Matti Mattsson ja Fanny Teijonsalo välieriin

Fanny Teijonsalo ja Matti Mattsson jälleen Suomen ennätyksiin!

Katso tallenne: Suomalaisuimarit hyppäsivät EM-altaaseen