1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Jääkiekon miesten SM-liiga

Ilves hankki nuoren ruotsalaishyökkääjän

20-vuotias ruotsalaishyökkääjä Albin Grewe vahvistaa Ilveksen jääkiekon liigajoukkuetta.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Urheilijoilla on usein niin paljon lihasmassaa, että painoindeksin mukaan he ovat ylipainoisia. Heille painoa tärkeämpää on tarkkailla suorituskykyä.
Tomi Hänninen

Jääkiekkoliigan Tampereen Ilves on tehnyt sopimuksen 20-vuotiaan ruotsalaishyökkääjä Albin Grewen kanssa, seura kertoi tiistaina. Sopimus kattaa ensi kauden ja siinä on lisäksi optio kaudesta 2022-2023.

Grewe on NHL-seura Detroit Red Wingsin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2019. Hän pelasi tällä kaudella AHL-farmisarjan Grand Rapidsissa 11 ottelua tehoilla 0+2 ja Ruotsin SHL-liigan Djurgårdenissa 39 ottelua tehoin 3+3.

Ruotsin juniorimaajoukkueissa Grewe on ollut vakiokasvo neljän viime vuoden ajan, mutta vuodenvaihteen alle 20-vuotiaiden MM-turnaus jäi häneltä väliin koronavirustartunnan takia.

– Nuori, eteenpäin menevä hyökkääjä, joka on fyysisesti valmiimpi pelaaja kuin suurin osa hänen ikäisistään. Hän pystyy tuottamaan hyökkäyspeliä niin työmäärän ja kamppailupelaamisen kuin taidonkin kautta ja voi pelata monessa eri hyökkäysroolissa, Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela kuvaili tuoretta ilvesläistä.

Lue myös:

HIFK:n uusi päävalmentaja Ville Peltonen linjasi heti, että seuran arvot pitää kirkastaa – "HIFK on suomalaisen urheilun suurseura"

SaiPan uusi päävalmentaja on Pekka Virta – katso tuoreen SaiPa-valmentajan haastattelu

Tuomas Kiiskinen palaa vuosien tauon jälkeen KalPa-paitaan