Hyppää sisältöön

Perjantaina alkavan MM-jääkiekon yleisötilanne edelleen epäselvä – Latvian pääministeri kieltäytyi ottamasta kysymystä asialistalle

Latvian opetus- ja kulttuuriministeriö ehdotti katsojien päästämistä halliin turvajärjestelyin, mutta pääministeri kieltäytyi ottamasta tätä asialistalle. Kisajärjestäjät ovat edelleen valmiita aloittamaan lipunmyynnin muutaman päivän varoitusajalla tai jopa kisojen aikana.

Latviassa on puitu viime aikoina, voidaanko MM-kisoihin ottaa yleisöä. Kuva: MELANIE DUCHENE / AOP

Jääkiekon MM-kisat alkavat Latvian Riiassa jo kolmen päivän päästä, mutta vielä ei tiedetä, päästetäänkö kisoihin katsojia.

Latvian yleisradioyhtiö LSM kertoo uutisessaan (siirryt toiseen palveluun), että Latvian hallitus on jakautunut asian suhteen. LSM kertoo Latvian opetus- ja kulttuuriministeriön ajaneen tiistain kokouksessa ehdotusta katsojien päästämisestä halliin, mutta pääministeri ei ottanut kysymystä päivän asialistalle.

Pääministeri Krisjanis Karins perusteli päätöstään sillä, ettei operatiivinen julkisen hallinnon ja asiantuntijoiden ohjausryhmä ollut asian kannalla.

Hallitus keskusteli tilaisuudessa myös siitä, voisiko yleisöä ottaa halliin negatiivista koronatestiä vastaan. Maan terveysministeri Daniels Pavluts kuitenkin ilmoitti, ettei Latviassa ole mahdollisuutta suorittaa näin laajoja koronatestauksia. Hän myös muisteli tässä yhteydessä erästä konserttitapahtumaa, jossa koronavirus oli levinnyt testaamisesta huolimatta.

Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotuksen mukaan katsojat voisivat päästä sisään halliin alle 48 tuntia ennen ottelua otetulla negatiivisella koronavirustestillä. Koronavirustesti otettaisiin lipun ostamisen jälkeen ja halliin pääsisi negatiivista koronavirustestiä, henkilöllisyystodistusta ja lippua näyttämällä.

Suunnitelman mukaan hallissa voisi istua ainoastaan kaksi katsojaa vierekkäin. Turvaväli katsojien välillä olisi kaksi metriä. Katsojilta myös vaadittaisiin kasvomaskien käyttämistä koko ajan hallissa ja areenan ulkopuolella. Yleisön pitäisi käyttää Latvian koronasovellusta ja se pitäisi esittää lippuvirkailijoille, jos he sitä pyytäisivät.

Tällä hetkellä katsojien pääsy halliin näyttää epätodennäköiseltä. Järjestäjät ovat kuitenkin ilmoittaneet, että he ovat valmiita aloittamaan lipunmyynnin muutaman päivän varoitusajalla tai jopa kisojen aikana.

Latvian hallitukselta odotettiin jo viime viikolla lopullista päätöstä yleisökysymykseen. Hallitus kuitenkin päätti lykätä päätöstään.

MM-kisat alkavat Latvian Riiassa perjantaina. Maa isännöi edellisen ja ensimmäisen kerran jääkiekon maailmanmestaruuskisoja vuonna 2006.

Lue myös:

.
.