1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. uinti

Jallow'n vauhti riitti EM-finaaliin, Ida Hulkko kauhoi uuden Suomen ennätyksen

Mimosa Jallow ui oman eränsä kolmanneksi ja saalisti finaalipaikan keskiviikolle. Ida Hulkko paransi omissa nimissään ollutta Suomen ennätystä 15 sadasosalla.

Hulkko kauhoi uuden Suomen ennätyksen.
Hulkko kauhoi uuden Suomen ennätyksen.

Mimosa Jallow ui tiistaina 50 metrin selkäuinnin finaaliin Budapestin EM-kisoissa Unkarissa. Jallow oli oman välieränsä kolmas ajalla 27,93.

Jallow oli onnellinen finaalipaikasta, mutta hän olisi halunnut uida hieman kovempaa. Uimari on kuitenkin tyytyväinen siihen, että uiminen on teknisesti tasapainoisempaa kuin muutamana viime vuonna.

– Pikkuisen täytyy rauhoittaa omaa tekemistä alkuun, etten lähde liikaa häsläämään. Vahvuuteni kuitenkin on, että ote pitää hyvin ja siihen pitää myös luottaa. Kunhan saan kierrokset nousemaan loppua kohden, niin viimeinen 10 metriä tulee myös kovaa, Jallow kommentoi uintiaan Yle Urheilulle.

Kolme vuotta sitten Glasgow'n EM-kisoissa pronssia saavuttanut Jallow tavoittelee myös Unkarissa mitalia.

– Finaaliin ei lähdetä mitään muuta hakemaan. Kolmen parhaan vauhti on aika samaa tasoa kuin Glasgow'ssa, ehkä pikkuisen kovempaa mennään. Omat mahdollisuuteni ovat myös siihen nähden hyvät, Jallow tuumasi.

Hulkko ui uuden SE:n

Ida Hulkko ui omassa välierässään uuden 100 metrin Suomen ennätyksen rintauinnissa. Hulkko kauhoi pitkällä radalla ajan 1.06,73 ja paransi omaa Suomen ennätystään 15 sadasosalla.

Hulkko aloitti hyvin ja hän oli puolimatkassa ensimmäisenä. Hulkko jäi lopulta välieränsä viidenneksi ja finaalin ulkopuolelle. Hänen aikansa oli kahden välierän yhteistuloksissa kymmenenneksi paras noteeraus.

– Ehdottomasti parempaa tekemistä kuin aamulla. Vimeisellä 25 metrillä on vielä vähän väännettävää Tokiota varten. Ehdottomasti Suomen ennätykseen pitää olla tyytyväinen, mutta finaalipaikka jäi tiukalle, Hulkko kommentoi.

Hulkko kertoo keskittyneensä EM-kisoissa 50 metriin, minkä vuoksi hän kevensi ennen EM-kisoja viimeisen 50 metrin harjoittelua 100 metrin matkan osalta.

– Nyt tiedän Tokiota varten, etten jätä viimeisen 50 metrin harjoittelua vähemmälle liian aikaisin, Hulkko sanoo ja jatkaa:

– Tietysti SE ja uusi ennätys kesken kauden lupaa pelkästään hyvää. Se antaa luottamusta omaan tekemiseen myös Tokion varalle, paikkansa olympialaisiin varmistanut Hulkko toteaa.

Kolesnikoville jälleen maailmanennätys

20-vuotias venäläisuimari Kliment Kolesnikov teki jälleen uuden maailmanennätyksen miesten 50 metrin selkäuinnissa. Euroopan mestaruuden voittanut Kolesnikov kauhoi matkan aikaan 23,80.

Kolesnikov on ollut Unkarin EM-uinneissa kovassa vireessä, sillä hän ui maanantain välierissä lajin uudeksi maailmanennätykseksi 23,93. Kolesnikov rikkoi tuolloin nopeimmalla ajalla omissa nimissä olleen maailmanennätyksensä seitsemällä sadasosalla, ja hänestä tuli ensimmäinen 24 sekunnin rajan alittanut uimari.

Juttua täydennetty kello 20.03 Jallowilla ja kello 20.56 kauttaaltaan.

Lue myös:

Mimosa Jallow ja Ida Hulkko uivat illan EM-välieriin

Katso tallenne: Jallow ui finaaliin ja Hulkko Suomen ennätyksen

Katso tallenne: Teijonsalo ja Mattsson uivat Suomen ennätykset

SE-ajat paukkuivat heti EM-uintien avauksessa – Matti Mattsson ja Fanny Teijonsalo välieriin