1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

Kasperi Kapanen pääsi pisteille Pittsburghin tärkeässä voitossa – Floridan raivokas taistelu ei riittänyt hallitsevaa mestaria Tampa Bayta vastaan

Kasperi Kapanen ja Aleksander Barkov pääsivät pisteille NHL:n pudotuspelikierroksella. Kapasen edustama Pittsburgh tasoitti ottelusarjan New Islandersia vastaan, Barkovin Florida taipui Tampa Baylle toistamiseen.

Kasperi Kapanen (keskellä) on aloittanut pudotuspelit vahvasti. Kuva: 2021 Getty Images

Pittsburgh Penguins tasoitti voitot New York Islandersia vastaan jääkiekkoliiga NHL:n pudotuspeleissä.

Penguins karkasi 2–0-johtoon ensimmäisessä erässä. Penguinsin Kasperi Kapanen voitti päätykiekon ja kuvion päätteeksi Jeff Carter viimeisteli kiekon verkkoon. Kapanen on tehnyt kahdessa pudotuspeliottelussa kaksi pistettä.

Penguinsin maalivahti Tristan Jarry oli huomattavasti varmemmassa vireessä kuin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa. Jarry torjui 37 kertaa ja oli yksi voiton takuumiehistä. Penguins voitti Islandersin 2–1 ja ottelusarjan tilanne on nyt 1–1.

Aleksander Barkovin edustama Florida Panthers joutui puolestaan tyytymään tappioon toista kertaa peräkkäin Tampa Bay Lightningia vastaan. Tampan kapteeni Steven Stamkos vei joukkueensa johtoon ensimmäisen erän alussa ja Ondrej Palat lisäsi johtoa. Barkov kirjasi syöttöpisteen 1–2-kavennukseen.

Florida haki raivokkaasti tasoitusta kolmannessa erässä, mutta ei onnistunut. Tampa Bay voitti lopulta 3–1 ja siirtyi sarjassa 2–0-johtoon. Lightningin maalivahti Andrei Vasilevski venyi kiekon tielle 32 kertaa. Jatkoon pääsee neljällä voitolla.

Barkovin mielestä Panthers oli parempi ottelusarjan avauskohtaamisessa, kun se taipui 4–5.

– Liikuimme ensimmäisessä ottelussa paremmin ja saimme enemmän tekopaikkoja, Barkov arvioi NHL:n nettisivuilla.

– Joskus peli on tällaista ja pitää vain löytää keinot voittaa. Ei ole väliä, miten sen tekee, Barkov lisäsi.

Ottelusarjat jatkuvat aikaisin perjantaina Suomen aikaa. NHL:ssä pelataan ensimmäistä pudotuspelikierrosta.

Kierroksen kolmannessa pudotuspeliottelussa Vegas Golden Knights voitti Minnesota Wildin 3–1 ja tasoitti ottelusarjan 1–1:een.

Päivitetty juttua 19.5.2021 klo 7.52: päivitetty juttuun Vegas–Minnesota-ottelun lopputulos.

Lisätty Barkovin kommentit 8.43.

Lue myös:

Perjantaina alkavan MM-jääkiekon yleisötilanne edelleen epäselvä – Latvian pääministeri kieltäytyi ottamasta kysymystä asialistalle

Carolina vei voiton pudotuspeliavauksessa – Teräväinen yllätti Saroksen upealla ohjauksella