1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Tokio 2020

Urheilujärjestö tarjoaa isoa rokotusapua Amerikan mantereen olympiajoukkueille

Panam Sports on valmis rokottamaan 41 maan joukkueet vähintään 30 päivää ennen kisamatkaa. Järjestö on tehnyt rokotteista sopimuksen Miamin yliopiston kanssa, ja jakelua järjestellään Meksikon Miamissa sijaitsevassa konsulaatissa.

Kuvituskuva. Kuva: Getty Images

Amerikan alueen maita edustava urheilujärjestö Pan American Sports tarjoaa jäsenmaidensa olympiajoukkueille 4 000 koronarokotetta ennen Tokion kesäolympialaisia. Panam Sports on valmis rokottamaan 41 maan joukkueet vähintään 30 päivää ennen kisamatkaa.

Mexicossa päämajaa pitävä Panam Sports julkisti suunnitelmansa tiistaina Santiagossa Chilessä. Järjestö on tehnyt rokotteista sopimuksen Miamin yliopiston kanssa, ja jakelua järjestellään Meksikon Miamissa sijaitsevassa konsulaatissa.

– Tiedämme, että monissa maissa tällä alueella on vaikeuksia saada rokotteita. Sen takia ryhdyimme näihin järjestelyihin, jotta voimme auttaa urheilijoita, jotka eivät ole muuten saaneet rokotusmahdollisuutta, puheenjohtaja Neven Ilic kertoi järjestön tiedotteessa.

Amerikkalaisurheilijoille tarjotaan Johnson & Johnsonin rokotetta. Panam Sports vastaa urheilijoiden matkakustannuksista Miamissa järjestettäviin rokotuksiin.

Amerikan mantereella koronapandemia on koetellut ankarasti Yhdysvaltoja, Brasiliaa ja Meksikoa. Viime viikkoina tartunnat ovat Worldometer-sivuston mukaan levinneet vauhdilla useissa Etelä-Amerikan maissa.

Mahtiosa kisavieraista ennätetään rokottaa

Kansainvälisen olympiakomitean saksalainen puheenjohtaja Thomas Bach uskoo, että valtaosa Tokion kesäolympialaisten ja paralympialaisten vieraista rokotetaan ennen kisoja. Bach ilmoitti arvionsa kisajärjestäjille keskiviikkona.

– Tällä hetkellä 75 prosenttia olympiakylään majoittuvista ihmisistä on joko rokotettu tai heille on varattu rokotteet ennen olympialaisia, Bach kertoi.

Tokion kesäolympialaiset on tarkoitus järjestää 23. heinäkuuta–8. elokuuta.

Lue myös:

Tokiolaislääkäreiden järjestö vaatii olympiakisojen perumista

Yli 80 prosenttia japanilaisista vastustaa Tokion olympialaisten pitämistä tänä vuonna