1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. mäkihyppy

Suomen miesten mäkimaajoukkueessa vain kolme hyppääjää – Niittykoski uutena yhdistetyn maajoukkueeseen

Yhdistetyn miesten maajoukkueeseen nimettiin seitsemän urheilijaa ensi kaudelle. Miesten mäkimaajoukkue tiivistyy kolmeen urheilijaan tulevalle kaudelle. Naisten puolella maajoukkueessa harjoittelee neljä urheilijaa.

Antti Aalto on ollut miesten maajoukkueen menestynein hyppääjä viime kausien aikana. Kuva: Mikko Ahmajärvi/Yle

Miesten mäkihyppymaajoukkueen päävalmentaja Janne Väätäinen on halunnut terävöittää ja tiivistää kärkeä Pekingin olympiavuodeksi ja on sen takia valinnut A-maajoukkueeseen ainoastaan kolme hyppääjää. Antti Aalto, Niko Kytösaho ja Arttu Pohjola muodostavat mäkihyppymaajoukkueeseen tulevalla kaudella.

Väätäisen mukaan Aallon ja Kytösahon valinnat olivat itsestäänselviä. Pohjola sen sijaan on ottanut viimeisen vuoden aikana sen verran hyviä askeleita eteenpäin, että Väätäinen halusi antaa hänelle mahdollisuuden.

– Korostettakoon, että ovi ei ole mennyt kiinni keneltäkään. Suomen mäkihypyssä pelataan niin pienillä määrillä, että ovi on auki myös jatkossa. Hyvillä suorituksilla ja hyvällä tekemisellä maajoukkueen ovet on auki kaikille, Väätäinen kertoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Naisten maajoukkueeseen valittiin Susanna Forsström, Sofia Mattila, Jenny Rautionaho ja Julia Kykkänen. Kykkänen valmistautuu kauteen omatoimisesti ja osallistuu maajoukkuetoimintaan todennäköisesti leireillä.

Valmentaja Ossi-Pekka Valta katsoo, että urheilijat ovat kehittyneet hyvin viime kaudet. Uusimpana joukkueeseen nousee vasta 15-vuotias Mattila.

– Sofia Mattila on nuori potentiaalinen urheilija, jolla on erittäin kova palo kehittyä. Maajoukkueen mukaan hän nousee mukautetulla mallilla, Valta totesi.

Otto Niittykoski nousi yhdistetyn maajoukkueeseen

Yhdistetyn hiihdon maajoukkue lähtee Pekingin olympiakauteen seitsemän urheilijan valmennusryhmällä. Päävalmentaja Petter Kukkosen johtamassa maajoukkueessa urheilevat Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Wille Karhumaa, Leevi Mutru, Arttu Mäkiaho, Otto Niittykoski ja Perttu Reponen.

Maajoukkueeseen on noussut uutena jäsenenä Niittykoski.

Joukkueen leiritystä kevennetään hieman viime vuodesta. Leirivuorokausien määrä putoaa päävalmentajan mukaan 90:stä 75–80:een.

Lue myös:

Hiihdon MM-kisat jatkossakin Ylen kanavilla! Laajasta talviurheilun tarjonnasta sopimus vuoteen 2026 – mukana merkittävä määrä maailmancupin kisoja

Petter Kukkonen uskoo, että mäkihypyn uusi suomalainen varustekontrolleri käynnistää toivotun muutoksen – Mika Jukkara haluaa ottaa kaikki keinot käyttöön: "Nyt on kurinpalautuksen paikka"