1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ralliautoilu

Portugalin MM-rallissa koronatapaus – testierikoiskokeella ajaneella norjalaiskuskilla tartunta

Ole Christian Veiby joutuu jättämään Portugalin MM-rallin väliin. Yle Urheilu seuraa Portugalin MM-rallia hetki hetkeltä perjantaiaamusta alkaen.

Ole Christian Veiby oli viime vuonna mukana Portugalin MM-rallissa. Tänä vuonna se jää väliin positiivisen koronatestituloksen takia. Joulukuussa Monzassa MM-rallissa hän ajoi WRC-autolla. Kuva: Octavio Passos / Getty Images

Tuoreimmat rallipodcastit ja -videot sekä -uutiset löydät osoitteesta yle.fi/mmralli.

Portugalin MM-ralliin osallistumassa olleella Ole Christian Veibyllä on todettu koronatartunta. WRC2-luokassa ajava norjalainen oli mukana vielä torstaina ajetulla testierikoiskokeella.

Veiby kertoi Twitter-tilillään (siirryt toiseen palveluun) saaneensa positiivisen tuloksen koronatestistä ja olevansa karanteenissa. Veibyn mukaan hänen kartanlukijansa Jonas Anderssonin koronatestin tulos oli negatiivinen, mutta hänkin on karanteenissa.

Veiby oli testattu tällä viikolla jo maanantaina. Silloin hänen testituloksensa oli negatiivinen.

– Minulla ei ole oireita ja oloni on hyvä, mutta totta kai olen pettynyt, ettemme voi kisata ja olen pahoillani tiimin puolesta, Veiby kirjoitti (siirryt toiseen palveluun).

Veiby ajoi viime viikolla Italiassa kansallisen rallin WRC-autolla osana Hyundain testiohjelmaa. Samassa rallissa oli mukana Hyundain tähtikuski Thierry Neuville.

Veibyn ja Neuvillen ohella Italiassa tiimin mukana oli Andreas Mikkelsen, jolla on myös todettu koronatartunta. Mikkelsen kertoi tartunnastaan tiistaina.

Portugalin MM-rallia seurataan hetki hetkeltä Yle Urheilun verkossa perjantaiaamusta alkaen.

Perjantain avauspäivän ohjelma:

EK1 Lousa 1 12,35 km klo 10.08

EK2 Gois 1 19,51 km klo 11.08

EK3 Arganil 1 18,82 km klo 12.08

EK4 Lousa 2 12,35 km klo 14.31

EK5 Gois 2 19,51 km klo 15.31

EK6 Arganil 2 18,82 km klo 16.30 TV2 klo 16.30

EK7 Mortagua 18,16 km klo 18.05

Päivän huippuhetket ja EK8 Lousada 3,36 km klo 21.03 TV2 klo 21

Lue myös:

Muistatko tämän järkyttävän ulosajon? Katso, miten Jari-Matti Latvalan Ford pyöri rinnettä alas – näin kartanlukija kertaa hengenvaarallista tilannetta

Toyotan Evansille kärkiaika, Kalle Rovanperä kolmanneksi nopein – näin ajettiin Portugalin MM-rallin testierikoiskokeella

Andreas Mikkelsen jää pois Portugalin MM-rallista koronatartunnan takia: "Ennen kaikkea tämä tekee henkisesti kipeää"