1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. salibandy

Maailman parhaimpiin puolustajiin kuuluva My Kippilä vaihtaa Ruotsin mestareihin

My Kippilä on edustanut neljä kautta KAIS Moraa, mutta vaihtaa nyt uumajalaiseen mestarijoukkue Team Thorengruppeniin. Joukkueet kohtasivat tänä keväänä välieräsarjassa.

My Kippilä vaihtaa Moran maisemat Uumajaan. Kuva: Yle / Janne Isaksson

Kuusi kautta maailman kovimmassa salibandyn naisten liigassa, Ruotsin Superliigassa pelannut My Kippilä hakee uusia haasteita Ruotsin mestarijoukkue Team Thorengruppenista. 24-vuotias Kippilä on pelannut neljä edellistä kautta KAIS Moran riveissä.

Thorengruppen korvasi päättyneellä kaudella Superliigassa talousvaikeuksien kanssa painineen IKSU:n, mutta se nousi saman tien mestariksi. Välierissä se pudotti Kippilän Moran, joka joutui tyytymään pronssimitaleihin.

– Mora on ollut minulle kuin toinen koti. Nyt on kuitenkin aika kääntää seuraava sivu urheilijaurallani ja käytyjen keskustelujen pohjalta tulin vakuuttuneeksi, että paras mahdollinen paikka minulle sen tekemiseen on juuri Uumajassa, Kippilä kertoi tiedotteessaan.

– Vaikka Team Thorengruppen on seurana SSL:ssä uusi, sen IKSU-taustainen treenauskulttuuri, huippupelaajat ja -olosuhteet ovat yhdistelmä, jonka uskon tuottavan hyvän lopputuloksen niin seuralle kuin minullekin.

Kippilän lisäksi seurassa pelaavat myös Oona ja Veera Kauppi. Suomalaiskaksoset ovat Kippilälle tuttuja, sillä hän on pelannut heidän kanssaan monen vuoden ajan samassa ketjussa maajoukkueessa.

– Voin kertoa, että heidän puolellaan on kivempi pelata kuin heitä vastaan, Kippilä sanoi.

TTG:n seurajohtaja Jocke Sjöström onkin tyytyväinen uuteen tulokkaaseen, jota hän pitää yhtenä maailman parhaista pelaajista ja salibandymaailman kirkkaimmista tähdistä. Hän odottaa, että Kippilä ottaa seurassa vielä yhden askeleen eteenpäin.

– Täällä Uumajassa meillä on pelkästään hyvin kokemuksia suomalaisista urheilijoista, aikaisemmin täällä oli suomalaispelaajakeskittymä jalkapallossa (Sanna Valkonen, Laura Kalmari ja Anne Mäkinen) ja se tuotti kultamitaleita ja nyt meillä on rakentumassa samanlainen salibandyyn, Sjöström sanoi.

My Kippilä on valittu kolmessa edellisissä MM-kisoissa All Stars -puolustajaksi ja hän voittanut tyttöjen MM-kultaa ja hopeaa sekä kahdesti naisten MM-hopeaa ja kerran pronssia. Kaksi SSL-hopeaa ja kaksi pronssia saavuttanut puolustaja on pelannut tähän mennessä 137 SSL-ottelua, joissa on tehnyt 70 maalia ja syöttänyt 99.

Lue myös:

Ruotsalaistähti ylistää My Kippilää, joka palasi pelikentille uskomattomalla tavalla – unelmakuva on kantanut "maailman parasta puolustajaa" läpi uran rankimman jakson

Salibandyn suomalaiset superkaksoset loistavat Ruotsissa – Veera Kauppi kiusasi välierävastustajaa hattutempulla: "Tuntui, että kaikki upposi"