MM-jääkiekossa todettu yksi positiivinen koronatesti Suomen sunnuntaisen vastustajan riveistä – Mika Kortelainen: "MM-kisatilanteeseen se ei vaikuta"

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF kertoo, että Kazakstanin pelaaja on antanut positiivisen koronatestituloksen. Suomi kohtaa Kazakstanin kisojen toisessa ottelussaan sunnuntaina. Suomen joukkueenjohtajan mukaan tapaus ei vaikuta Suomen peliin.

Latvian Riiassa on tehty joukkueille yli 2 750 koronavirustestiä. Kuva: /All Over Press

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF kertoo, että miesten MM-kisoissa Latvian Riiassa on tehty joukkueille yli 2 750 koronavirustestiä ja niistä on todettu yksi positiivinen testi. Kyseessä on Kazakstanin pelaaja. Suomi kohtaa Kazakstanin kisojen toisessa ottelussaan sunnuntaina.

Suomen joukkueenjohtaja Mika Kortelainen kertoo Yle Urheilulle Latviasta, että tartunta ei vaikuta Suomen sunnuntain otteluun tai muutenkaan MM-kisoihin.

– Tämä tieto tuli ilmi 15. toukokuuta, kun Kazakstan pelasi Valko-Venäjää vastaan. Tämän hetken MM-kisatilanteeseen se ei vaikuta. Pelaaja ei ole tullut Latviaan kuplaan.

Kazakstanin pelaaja on asetettu eristyksiin. IIHF kertoo, että turnauksen aikana joukkueiden "kuplassa" joukkueet testataan kolmen päivän välein.

Suomi avaa turnauksensa lauantaina Yhdysvaltoja vastaan.

Päivitetty juttua 21.5.2021 klo 21.15: lisätty juttuun Mika Kortelaisen kommentti ja muokattu otsikkoa.

Lue myös: