Hyppää sisältöön

Katso tallenne: Hulkko alkuerien kolmas, Liukkonen kuudes EM-uinneissa

Ida Hulkko ja Ari-Pekka Liukkonen etenivät vakuuttavasti välieriin Budapestin EM-kisoissa. Myös Veera Kivirinta jatkaa välieriin.

Uinnin EM alkuerät
Uinnin EM alkuerät

Ida Hulkko oli kolmanneksi nopein 50 metrin rintauinnin alkuerissä Budapestin EM-uinneissa. Hulkko ui ajan 30,40, jolla hän jäi SE-ajastaan vain seitsemän sadasosaa. Hulkko ui myöhemmin tänään välierissä. Alkuerien ylivoimaisesti nopein oli italialainen Benedetta Pilato (29,50).

– Oli vähän vaikeuksia pintaantumisen kanssa. Muuten uinti tuntui paremmalta. Täytyy olla tyytyväinen. Taso on edelleen kova, joten hyvä, että pääsin seuraavaan vaiheeseen. Pitää nollata pää tässä välissä, varmasti siellä kovimmilla jäi myös paukkuja vielä, Hulkko sanoi.

Myös Veera Kivirinta eteni välieriin. Hän oli alkuerien 12:s ajalla 30,95. Jenna Laukkanen oli 17:s ajalla 31,28 ja jäi niukasti välierien ulkopuolelle. Siiri Einiö ui 32,20 ja oli 37:s.

Ari-Pekka Liukkonen oli alkuerien kuudenneksi nopein 50 metrin vapaauinnissa ja jatkaa myöhemmin tänään uitaviin välieriin. Liukkosen aika oli 21.99. Alkuerien nopeinta vauhtia piti hollantilainen Thom de Boer (21,76).

Anton Herrala oli 36:s ajalla 22,74 eikä päässyt jatkoon.

Niko Mäkelä oli 100 metrin perhosuinnissa 46:s ajalla 54,03.

Lue myös:

Fanny Teijonsalo ui uudella ennätyksellään EM-välieriin – "Lopussa löytyi sopivasti kiukkua"

Katso tallenne: rohkeasti aloittanut Fanny Teijonsalo ei yltänyt EM-finaaliin asti

Syvistä vesistä takaisin huipulle – EM-altaassa neljänneksi taistellut Matti Mattsson ei antanut periksi vaikeina aikoina: "Järkevämpi olisi lopettanut"