1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Elina Lampela taivutti seiväsennätyksensä, Wilma Murto avasi olympiakesänsä

Seiväshyppääjä Elina Lampela on päässyt jo ennätysvireeseen. Lampela taivutti Turussa ennätyksensä 453. Kesän kisakautensa avannut Wilma Murto ylitti tuloksen 443.

Elina Lampela nousi Suomen kaikkien aikojen tilastossa kolmannelle sijalle.

Oulun Pyrinnön Elina Lampela taivutti seiväsennätyksensä 453 lauantaina Turussa. Lampela kohensi aikaisempaa ennätystään kolmella sentillä ja nousi Suomen aikojen tilastossa kolmannelle sijalle. Edellä tilastossa ovat SE-nainen Wilma Murto ja Minna Nikkanen.

– Hyppääminen oli teknisesti hyvää. Mutta sen huomaa, että alkukaudesta juoksu vielä vaihtelee. Siksi oli vaikea arvioida etäisyyksiä enkä saanut seivästä kaikissa hypyissä liikkumaan kuten halusin, Lampela arvioi hyppyjään korkeuksista 443 ja 453.

Lampela nosti vielä riman korkeuteen 460 ja oli kahdesti lähellä onnistumista.

– Hypyt 460:stä olivat itseluottamusta nostattavia. Näin, että pystyn ylittämään sen korkeuden ja enemmänkin. Hyppyjen korkeus riittää, mutta pitää vain saada seiväs liikkumaan paremmin, Lampela sanoi.

Salon Vilpasta edustava Wilma Murto ylitti olympiakesän avauksessaan korkeuden 443.

– Ihan hyvältä hyppääminen näytti. Kauden ensimmäinen kilpailu on vielä hypyn kalibroimista. Tuo 453, joka ei nyt ylittynyt, olisi ollut 12 askelen vauhdilla oma ennätys, Murto kertoi.

Lue myös:

Kolmiloikkasuuruus Christian Taylor ei jahtaa kolmatta peräkkäistä olympiakultaansa Tokiossa – akillesjänne repesi kauden alussa

Lotta Kemppinen avasi kauden vahvasti 100 metrillä – nousi Suomen kaikkien aikojen tilastossa seitsemänneksi, vaikka horjahti kesken juoksun

Pikajuoksusensaatio Lotta Kemppinen toteutti kaksi unelmaansa kuukaudessa – uskoo EM-mitalihuuman siivittävän uusiin ennätyksiin