Hyppää sisältöön

Piispanen kelasi uudelle sekuntiluvulle ja löi ME-miehen

Toni Piispanen ja Leo-Pekka Tähti olivat hyvässä vauhdissa Sveitsissä. Piispasesta tuli maailman toinen 20 sekunnin alittaja 100 metrillä luokassa 51.

Toni Piispanen on huippuvireessä. (Arkistokuva) Kuva: Tomi Hänninen

Paralympiavoittaja Toni Piispanen voitti Arbonissa avointen Sveitsin mestaruuskilpailuiden 100 metriä luokan 51 uudella Suomen ennätyksellä 19,86.

– Uudet sekuntiluvut ja 20 sekunnin alitus on ollut pitkään haaveena, mutta mikään superyllätys se ei ollut. Tuollainen aika on ollut tuloillaan, Piispanen sanoi SUL:n tiedotteessa.

Piispasen viimevuotinen SE parani roimasti 0,35 sekuntia. Tuulen voimakkuus kilpailun aikana oli 1,8 metriä sekunnissa.

– Startti ei ollut paras mahdollinen, mutta loppumatka pysyi hyvin kontrollissa. Koko ajan näki, ettei sivusta alkanut näkyä takaatulevan etupyörää. Maksiminopeus oli nyt aivan eri luokkaa kuin normaalisti, Piispanen tuumi.

Espoon Tapioita edustavasta Piispasesta tuli maailman toinen 20 sekunnin alittaja ennätyskelpoisissa olosuhteissa. Kilpailun voittotaistelussa hän löi belgialaisen ME-miehen Peter Genynin 0,15 sekunnin erolla.

­– Alkureagointia voisi saada vielä pikkuisen räväkämmäksi, mutta muuten on turha ruveta liian kriittiseksi. Kyllä se lähenteli täydellisyyttä, Piispanen totesi SE-suorituksestaan.

Tähti kelasi maailman kärkiajan 13,82

Myös toinen paralympiavoittaja Leo-Pekka Tähti on huippukunnossa EM-kilpailuiden ollessa ovella ja Tokion paralympiakisojen lähestyessä. Tähti voitti 100 metriä luokassa 54 ajalla 13,82 lähes tyvenessä. Tulos on maailman paras aika yli kahteen vuoteen.

– Startti tuntui hyvältä, mutta loppu oli vähän väkisin puristamista. Siitä puuttui tietty rentous eli vähän jäi hampaankoloon. Meidän starttiin löytyi myös se kilpailun tyyni hetki, Tähti tuumi.

Henry Manni kelasi toiseksi 800 metrillä luokassa 34. Mannin aika oli kauden kotimainen kärkitulos 1.44,84. Hän hävisi loppukirissä vain 0,06 sekuntia Euroopan ennätysmiehelle, britti Ben Rowlingsille.

Lue myös:

Leo-Pekka Tähti kelasi maailman parhaan ajan kahteen vuoteen