Hyppää sisältöön

Hulkko, Kivirinta ja Liukkonen upeasti finaaliin – italialainen kauhoi uuden maailmanennätyksen!

Ida Hulkko, Veera Kivirinta ja Ari-Pekka Liukkonen uivat lauantaina Budapestin EM-kisoissa finaaliin. Kisoissa nähtiin myös uusi maailmanennätys, kun Benedetta Pilato kauhoi lähes sekunnin nopeampaa muihin verrattuna.

Ida Hulkko ja Veera Kivirinta uivat finaaliin! Italialainen teki uuden maailmanennätyksen
Ida Hulkko ja Veera Kivirinta uivat finaaliin! Italialainen teki uuden maailmanennätyksen

Ida Hulkko ja Veera Kivirinta uivat lauantai-iltana 50 metrin rintauinnin finaaliin Budapestin EM-kisoissa.

Hulkko oli välierän kolmas ajalla 30,39 ja jäi kuusi sadasosaa Suomen ennätyksestä. Kivirinta puolestaan paransi omaa ennätystään 13 sadasosalla uimalla ajan 30,76.

– Tekniksesti oli huonompaa kuin aamulla. Lähdin vähän sohimaan. Huomiseen jäi vielä paljonkin annettavaa. Nyt auttaa, kun Veera on myös mukana. Pääsemme pitämään hauskaa ja pääsemme sillä parhaimpiin tuloksiin, Hulkko kommentoi Uimaliiton Twitterin mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Hulkon ja Kivirinnan välierän nopein oli uuden maailmanennätyksen, 29,30, uinut Italian Benedetta Pilato. Italialaisen vauhti oli ylivoimaista, sillä toiseksi uinut venäläinen Julija Efimova jäi lähes sekunnin Pilatosta (30,25).

Liukkonen kolkutteli Tokion finaalivauhtia

Ari-Pekka Liukkonen ui komeasti välieränsä toiseksi ja varmisti finaalipaikan 50 metrin vapaauinnissa. Liukkonen kauhoi ajan 21,72, jolla hän jäi vain 14 sadasosaa omissa nimissään olleesta Suomen ennätyksestä.

– 21,72 on niin upea aika, että sillä kolkuttelee toden teolla Tokion olympialaisten finaalipaikkaa, jos siellä pystyy tuollaisen suorituksen toistamaan, Yle Urheilun asiantuntija Ville Kallinen hehkutti uintilähetyksessä.

Liukkosen vauhti oli välierien kolmanneksi nopeinta. Välierien nopein oli Kreikan Kristian Gkolomeev ajalla 21,60. Toiseksi nopein oli ensimmäisen välierän voittanut Florenrt Manaudou, joka oli viisi sadasosaa Liukkosta vikkelämpi.

Lue myös:

Katso tallenne: Suomalaiset kauhoivat EM-finaaleihin

Katso tallenne: rohkeasti aloittanut Fanny Teijonsalo ei yltänyt EM-finaaliin asti

Fanny Teijonsalo ui uudella ennätyksellään EM-välieriin – "Lopussa löytyi sopivasti kiukkua"

Syvistä vesistä takaisin huipulle – EM-altaassa neljänneksi taistellut Matti Mattsson ei antanut periksi vaikeina aikoina: "Järkevämpi olisi lopettanut"