1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Jääkiekon MM 2021

Suomi kärsi shokkitappion Kazakstanille MM-kaukalossa – Leijonat taipui voittomaalikisassa

Suomi oli tehoton MM-kisojen toisessa ottelussaan. Kazakstan kaatoi Leijonat voittomaalikilpailun jälkeen maalein 2–1. Maalivahti Nikita Bojarkin torjui peräti 50 laukausta.

Leijonat kompastui pahasti Kazakstania vastaan. Kuvassa Jere Innala kamppailemassa Kazakstanin Darren Dietzin kanssa Harri Säterin vartioiman maalin edessä. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Suomen toinen ottelu jääkiekon MM-kisoissa päättyi nöyryyttävään tappioon Kazakstanille. Kazakstan kaatoi Leijonat voittomaalikilpailun jälkeen maalein 2–1.

Kazakstanin sankari oli maalivahti Nikita Bojarkin, joka torjui ottelussa peräti 50 kertaa. Suomalaisista vain Oliwer Kaski onnistui ohittamaan hänet voittomaalikilpailussa.

Suomen maalilla torjunut Harri Säteri pysäytti 18 laukausta. Voittomaalikisassa hän torjui yhden kazakstanilaisten neljästä yrityksestä.

Varsinaisella peliajalla Leijonien ainokaisen teki Anton Lundell, jolle maali oli ensimmäinen MM-kisoissa. Kazakstanin tasoituksesta vastasi Kirill Panjukov.

Suomen kapteeni Marko Anttila kertoi ottelun jälkeen suomalaismedialle, ettei Leijonat aliarvioinut pienempää kiekkomaata.

– Heitä vastaan on tullut pelattua useasti. He ovat varsinkin isoja ja kamppailuvoimaisia. Heitä vastaan saa tehdä paljon töitä, että pääsee edes maalille saakka. Siinä myös vähän epäonnistuimme tänään. He eivät itsessään yllättäneet, Anttila analysoi.

– Kyllä me olisimme halunneet voittaa tämän, mutta ei minua sen suuremmin hävetä. Tarvitsemme näitäkin kokemuksia, ne kasvattavat, Anttila totesi loppuun Yle Urheilulle.

Suomi avasi kisat lauantaina kaatamalla Yhdysvallat 2–1. Kahden ottelun jälkeen Leijonilla on kasassa neljä pistettä – saman verran kuin Kazakstanilla.

Päävalmentaja Jukka Jalonen oli yllätystappiosta huolimatta edelleen tyytyväinen joukkueensa pelaamiseen. Maalintekokaan ei vielä huoleta kultavalmentajaa.

– En ole huolissani maalinteon tehokkuudesta. Se vaatii vaan pari onnistumista ja rentoutta, mikä sitten vaikuttaa pelaajiin. Peli-ilmeestä en voi tukistaa heitä yhtään, Jalonen sanoi lehdistötilaisuudessa.

Tuomarilinja sai kuitenkin pientä kuittia Jaloselta. Hänen mielestään kisoissa ei jaeta jäähyjä kovin innokkaasti.

– Meillä on ollut tässä turnauksessa vasta kaksi ylivoimaa. Haalimme kiekkoa tänään aika paljon, niin huomasimme taas, että täällä saa hieman enemmän roikkua, repiä, raastaa ja sitoa. Siihen pitää joko sopeutua tai sitten tulkinnat ehkä muuttuvat, hän kommentoi.

Suomen pelit jatkuvat tiistaina Norjaa vastaan. Ottelu pelataan kello 20.15.

Lue myös:

Kazakstan nöyryytti Leijonia – Yle seurasi MM-trilleriä hetki hetkeltä

Tre Kronor konttaa MM-kaukalossa: myös Valko-Venäjä kukisti Ruotsin