1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Rallin MM-sarja

Koronasääntöjä törkeästi rikkoneelle norjalaislupaukselle pitkä kilpailukielto MM-ralleihin

Ole Christian Veiby ei raportoinut kontaktistaan positiivisen koronavirustestin saaneen henkilön kanssa. Lisäksi hän oli matkustanut Portugalista Espanjaan vastoin ohjeistusta. Kartanlukija Jonas Andersson selvisi puolta pienemmällä rangaistuksella.

Ole Christian Veibyn välinpitämättömyydestä rangaistiin puolen vuoden kilpailukiellolla. Kuva: imago images/PanoramiC/ All Over Press

Tuoreimmat rallipodcastit ja -videot sekä -uutiset löydät osoitteesta yle.fi/mmralli.

Norjalainen rallikuljettaja Ole Christian Veiby on saanut puolen vuoden kilpailukiellon MM-ralleihin. Veiby oli ollut kontaktissa viime viikolla positiivisen koronavirustestituloksen saaneen henkilön kanssa, eikä hän ollut raportoinut asiasta.

Myös 24-vuotiaan Veibyn kartanlukija Jonas Andersson sai rangaistuksen, mutta hän selviää kolmella kuukauden kilpailukiellolla.

WRC2-luokan kilpailuun Hyundailla ilmoitettu Veiby jäi pois Portugalin MM-rallista torstaina testierikoiskokeen jälkeen saatuaan positiivisen testituloksen. Positiivisen tuloksen saaneet määrätään 10 päivän omaehtoiseen karanteeniin, mutta vastoin ohjeistusta Esapekka Lapin managerin Erik Veibyn poika oli Anderssonin kanssa ajanut Portugalista Espanjaan torstaina.

Andersson ei ollut saanut positiivista testitulosta. FIA:n päätöksessä todetaan, että kattojärjestö suhtautuu pandemian torjumiseen äärimmäisellä vakavuudella, ja Veiby on rikkonut useampaa sääntökohtaa.

Veiby itse sanoi sunnuntaina Instagram-tilillään (siirryt toiseen palveluun) olevansa pahoillaan kaikesta tapahtuneesta. Hän väitti noudattaneensa sääntöjä.

– Kun sain positiivisen testituloksen, ensimmäinen ajatus ja toive oli, etten vain olisi tartuttanut ketään. Oli shokki saada positiivinen testitulos, kun mitään oireita ei ollut. Heti saatuamme tuloksen eristäydyimme Jonaksen kanssa, eikä tänäänkään ole mitään oireita, Veiby kirjoitti.

Myös toinen norjalaiskuljettaja Andreas Mikkelsen joutui jäämään kisasta sivuun koronaviruksen takia.

Lue myös:

Portugalin MM-rallissa koronatapaus – testierikoiskokeella ajaneella norjalaiskuskilla tartunta

Jari-Matti Latvalan Toyotalle loistopotti Portugalin MM-rallista, Esapekka Lappi jyräsi taas ylivoimaiseen luokkavoittoon: "Vahva kisa meiltä"

Elfyn Evans vakuuttavaan voittoon Portugalin MM-rallissa, Kalle Rovanperälle lohdutuspisteitä Power Stagelta – Yle seurasi päätöspäivän tapahtumat hetki hetkeltä

Kalle Rovanperä keskeytti Portugalin MM-rallin varotoimenpiteenä, Toyota-pomo Latvalan mukaan riski pahemmasta oli olemassa – Tänakin keskeytys katastrofi Hyundaille

Toyotan Evans Portugalin MM-rallin kärkipaikalla, suomalaiset kiinni tukevassa kaksoisvoitossa WRC2-luokassa – Yle seurasi dramaattisen päivän tapahtumat hetki hetkeltä

Hyundain superalku tuhoutui Neuvillen ulosajoon, Pirellin rengasfarssi ihmetyttää asiantuntijaa: "Oikea ongelma, joka tulee vain pahenemaan"

Muistatko tämän järkyttävän ulosajon? Katso, miten Jari-Matti Latvalan Ford pyöri rinnettä alas – näin kartanlukija kertaa hengenvaarallista tilannetta