Hyppää sisältöön

Teemu Pukin toive toteutui: Bröndby Tanskan mestariksi ensimmäisen kerran 16 vuoteen

Valta vaihtui Tanskan jalkapalloviheriöillä, kun mestaruutta puolustanut Midtjylland taipui hopealle. Mestaruus on Bröndbylle seurahistorian 11:s.

Arkistokuva maaliskuulta 2021. Kuva: imago sport / AOP

Suomen jalkapallomaajoukkueen hyökkääjätähden Teemu Pukin toive toteutui, kun Bröndby valloitti Tanskan jalkapallomestaruuden pitkän tauon jälkeen. Mestaruus tuli päätöskierroksen 2–0-voitolla Nordsjällandista. Mestaruutta puolustanut Midtjylland voitti Aarhusin 4–0, mutta jäi hopealle pisteen Bröndbylle hävinneenä.

Mestaruus on Bröndbylle seurahistorian 11:s ja ensimmäinen sitten vuoden 2005. Ratkaisupelin päätyttyä kentälle ryntäsi kannattajia runsain mitoin juhlimaan kaivattua titteliä.

– Tanskasta kun puhutaan, niin toivottavasti Bröndby voittaa mestaruuden. Olisi kiva mennä sinikeltaiseen Köpikseen sitten, kun EM-kisat alkaa, Pukki totesi maanantaina pohtiessaan näkymiä Suomen EM-avausotteluun Kööpenhaminassa Tanskaa vastaan 12. kesäkuuta.

Pukki pelasi sinikeltaisessa Bröndbyn peliasussa vuosina 2014-18 ja viimeisteli seuralle kaikkiaan 72 maalia. Huuhkajista myös Paulus Arajuuri ja Lukas Hradecky ovat Bröndbyn ex-pelaajia, ja kolmikko tsemppaili seuraa myös Twitterissä maanantaina.

Lue myös:

Kolme viikkoa aikaa EM-kisoihin! Teemu Pukki kertoi vihdoin loukkaantumisestaan – "Olen luottavainen, että olen Tanskaa vastaan pelikunnossa"