1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Muu urheilu

Ylen urheilupalvelu uudistuu – yle.fi/urheilu ja Yle-sovellus ovat lippusi parhaille paikoille kaikkien aikojen arvokisakesään

Uudistuksen myötä yle.fi/urheilu on entistä tiukemmin hetkessä kiinni. Lisäksi urheilupalvelu on jatkossa käytössä myös Yle-sovelluksessa.

Näkymiä uudesta Yle-sovelluksesta. Kuva: Yle

Tervetuloa uudistuneeseen Yle Urheilun verkkopalveluun.

Uudistus koskee selainpalvelua yle.fi/urheilu sekä täysin uutta sovellusnäkymää Yle-sovelluksessa (siirryt toiseen palveluun). Sovellusversioioita päivitetään sovelluskauppoihin parasta aikaa, joten tarkistathan että käytät viimeisintä versiota sovelluksesta.

Uudistuksen myötä pyrimme palvelemaan suomalaisia entistä paremmin. Kehitystyö on jatkuvaa ja käyttäjien palaute ohjaa tekemistämme. Jos haluat antaa palautetta, käytä tätä palautelomaketta (siirryt toiseen palveluun) (siirryt toiseen palveluun). Jos taas haluat antaa palautetta uudistuvasta Yle-sovelluksesta, sovelluksen navigaatiosta löytyy linkki palautelomakkeeseen. Kiitos, että autat meitä työssämme!

Uudistuksen yhteydessä avasimme myös uudistuneen jalkapallon EM-kisojen tapahtumasivun, joka kokoaa yhteen Ylen parhaat kisaherkut ja täyttää nälkäisimmänkin futisfanin tarpeet. Digitaalinen kisakatsomo kutsuu jännittämään Huuhkajien historiallista arvokisadebyyttiä turnauksen parhaille paikoille muun Suomen kanssa, Futistietäjässä pelataan kisojen tiukimmat kimppaveikkaukset ja Yle-kameralla jaetaan tuuletukset koko kansan nähtäväksi.

Euroviisujen tapaan Kaverikatsomo-kokeilussa fiilistellään jalkapallon EM-kisojen lähetyksiä turvallisessa tilassa parhaiden kavereiden kesken. Ja tässä hyvä vinkki – kavereiden keskuudessa on helppo hurmata asiantuntijuudella, kun matsien jälkeen paneutuu kisasivuston kattaviin kisauutisiin, analyyseihin, henkilökuviin ja runsaisiin tilastotietoihin.

Vaikuttaako uudistus urheilun sisältövalintoihin?

– Urheilun uusi etusivu on tiukasti hetkessä kiinni. Se tarjoaa mahdollisuuden seurata juuri nyt käynnissä olevia urheilutapahtumia suoraan etusivulta ja auttaa pääsemään nopeasti kärryille päivän uutisista ja imaisee mukaan tapahtumien sykkeeseen. Samalla etusivu on väylä tulosten taakse, syventävään laadukkaaseen urheilujournalismiimme.

Missä on netin vanha tulospalvelu?

– Seuraamme jatkossa entistä enemmän urheilun kiinnostavia tapahtumia hetki hetkeltä ja viemme lukijat tapahtumien keskipisteeseen. Numeroihin nojaavan arjen tulospalvelun keskitämme toistaiseksi klassikkoon, eli viime vuosina pitkälle automatisoituun Ylen Teksti-TV:hen. NHL-kauden jännittäviä loppuratkaisuja seurataan tuttuun tapaan sivulla 235, Huuhkajien historiallista arvokisadebyyttiä jännätään sivusta 260 alkaen ja niin edelleen. Tarkastelemme tulospalvelun tulevaisuutta osana urheilupalvelun jatkokehitystä ja esimerkiksi alkavan kesän isoissa arvokisoissa kokeilemme myös tulospalvelun kehittämiseen liittyviä ratkaisuja.

Mihin katosivat etusivun värit?

– Palvelu on suunniteltu niin, että ilme luodaan visuaalisilla sisällöillä ja merkityksellisellä värien käytöllä. Panostamme laadukkaaseen visuaaliseen journalismiin ja haluamme antaa itse sisällöille hyviä paikkoja erottua. Käytössä olevilla väreillä on selkeä tehtävä. Punaisena sykkivät juuri nyt ja live kertovat, että kyseessä on hetkessä kiinni oleva uutinen tai tapahtuma. Korostevärinä on Ylen brändiväri turkoosi sekä sinisen sävyt. Mielipiteelliset sisällöt erottuvat etusivulla violetin taustan avulla. Otsikoissa käytämme Yle-fonttia.

Mikä rooli videoilla on palvelussa?

– Lisäämme liikkuvan kuvan ja äänen määrää aiempaan verrattuna. Muutos näkyy heti etusivulla, jossa välitämme niin suoria urheilulähetyksiä kuin nostamme esiin lyhyitä kohokohtia ja tekstitettyjä videoklippejä sekä mahdollisuuden siirtyä Areena-sisältöihin. Hyödynnämme jatkossa videota monipuolisesti erilaisissa artikkeleissa.

Vanhassa versiossa otsikoita näkyi kerralla enemmän, miksi tämä on muutettu?

– Testasimme vaihtoehtoja ja päädyimme tähän malliin muiden muassa siitä syystä, että käyttäjätesteissä tämä malli vei voiton selkeydessä ja sen imusta pidettiin eniten.

Mitä uutta uudistunut sovellus tarjoaa?

– Yle-sovelluksessa ei aiemmin ole tarjoiltu erillistä urheilufanin tarpeet täyttävää urheilupalvelua, tämä on siis täysin uutta! Voit myös tilata ilmoitukset merkittävistä urheilu-uutisista suoraan puhelimesi näytölle. Sovelluskäyttäjänä voit myös esimerkiksi vaihtaa tumman tilan päälle, jolloin palvelun valkoinen tausta muuttuu mustaksi ja vaikuttaa itse siihen pyörivätkö etusivun videot automaattisesti eli autoplayna vai eivät.

Miksi sovellus pyytää kirjautumaan, mitä hyötyä siitä on?

– Kirjautumalla pääset osallistumaan chateihin, kilpailuihin ja pelaamaan esimerkiksi Futistietäjää. Voit lähettää Yle-kameralla kuvia ja videoita kesän jalkapalloilun EM-lähetyksiin ja digitaaliseen kisakatsomoon. Voit tallentaa artikkeleita ja palata niihin, kun sinulle parhaiten sopii.

Mistä löydän sovelluksessa tuoreimmat ja luetuimmat -listat?

– Näillä kahdella suositulla listauksella on sovelluksessa uusi paikka ja löydät ne menun kautta. Menu on sijoitettu sovelluksen oikeaan alalaitaan ja tunnistat sen kolmesta päällekkäisestä viivasta eli niin sanotusta hampurilaisikonista.

Miksi Yle uudistaa verkkopalveluaan?

– Uudistuksen taustalla on digipalveluiden merkityksen kasvu suomalaisten mediankäytössä. Yle haluaa olla kehityksessä mukana voidakseen palvella kaikkia suomalaisia myös jatkossa mahdollisimman hyvin.

Vaikuttaako uudistus Yle Areenaan?

– Uudistus ei vaikuta Ylen muihin digipalveluihin, kuten Areenaan tai Uutisvahtiin.