Hyppää sisältöön

Silja Kosonen jatkoi väkevää virettään ja rikkoi 70 metriä Somerolla

Silja Kosonen rikkoi 70 metrin rajan Someron moukarikilpailussa torstaina.

Silja Kosonen kiskaisi Someron moukarikilpailun voittoon. Kuva: Marko Ekström

Suomen ennätyksen maaliskuussa kiskaissut Silja Kosonen on heittänyt Someron moukarikilpailun voittoon tuloksella 70,85. Tulos on Kososen uran neljänneksi paras noteeraus ja kaikkiaan kuudes 70 metrin ylitys.

Kosonen heitti Somerolla parhaimpansa lisäksi kolmesti yli 68 metriä (68,54, 68,72 ja 68,02).

– Nyt oli jo parempi sarja kuin kauden avauksessa Kankaanpäässä. Heitoista pari ensimmäistä oli aika rentoja ja samalla pisimpiä. Sitten aloin yliyrittää, mutta viimeiset heitot olivat taas hyviä, Kosonen sanoi, Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Kosonen ylitti 70 metriä ensimmäisen kerran viime vuoden heinäkuusssa Somerolla, mutta tänä vuonna raja on rikkoutunut useaan kertaan. Kosonen heitti maaliskuussa Somerolla uuden naisten Suomen ennätyksen 72,44 Kaustisilla.

Sarja oli tuolloin kova, sillä Kosonen ylitti kilpailussa neljästi yli 70 metriä. Sarjan huonoinkin tulos kantoi 69,47 ja toiseksi huonoin 69,90.

Torstaina Someron moukarikilpailun toinen oli Suvi Koskinen tuloksella 67,43 ja kolmas Krista Tervo 66,34.

– Heittäminen oli aika pehmoista. En oikein saanut tehoja heittoon. Loppua kohden se parani, mutta kuin sade keskeytti kisan, en enää sitten lämmennyt, Tervo sanoi SUL:n mukaan.

Miesten moukarikilpailun voitti Aaron Kangas, joka heitti parhaansa 74,46 toiseksi viimeisellä kierroksella. Kilpailun toinen oli Tuomas Seppänen 73,69 ja kolmas Henri Liipola 72,46.

– Aika vaisua oli. Nyt ei irronnut. Ringin pito ei enää kisan loppua kohden vaikuttanut, mutta alussa heittämisestä tuli liian varovaista. Treenit ovat menneet hyvin. Nyt pitää vain saada hyviä kisoja, Kangas totesi.

Lue myös:

Suomen moukarinaisten kaksintaistelussa nähtiin eeppinen loppuratkaisu heti kauden avauksessa! Krista Tervolle uran kolmanneksi paras tulos

Kommentti: Suomalaisen yleisurheiluväen katseet ovat nyt moukarinheittäjissä – olympiakesän jättipotti tarjolla heti lauantaina

Silja Kosonen rikkoi lumisateessa naisten SE:n ja junioreiden Euroopan ennätyksen