1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Jääkiekon MM 2021

Tšekin kolmannen erän nousu sysäsi Ruotsin kuilun partaalle jääkiekon MM-kisoissa – edes kolme voittoa ei välttämättä vie Tre Kronoria puolivälieriin

Ruotsi on liemessä jääkiekon MM-kisoissa. Sinikeltaiset taipuivat torstai-iltana Tšekille, mikä hankaloitti suuresti joukkueen puolivälierähaaveita. Muissa MM-otteluissa voitot nappasivat Sveitsi ja Yhdysvallat.

Ruotsilla on vaikea paikka MM-kisoissa. Tässä Rickard Rakell ei pysty edes heittäytymällä estämään Jakub Flekin tyhjään maalin tehtyä osumaa. Kuva: EPA-EFE/All Over Press

Ruotsin jääkiekkomaajoukkue taipui MM-kisojen iltaottelussa Tšekille lukemin 4–2. Tappio sysäsi heikosti esintyneen joukkueen erittäin vaikeaan paikkaan puolivälieräpaikan jahtaamisen suhteen.

Tre Kronor johti ottelua kolmanteen erään saakka Andreas Wingerlin ja Rickard Rakellin osumilla. Tšekki kuitenkin nousi kolmannessa erässä tyhjistä. Ensin Jakub Vrana ampui joukkueelle avausmaalin, minkä jälkeen tšekit alkoivat rummuttamaan osumia ylivoimalla. Jan Kovar toi joukkueen ensin tasoihin ja lopulta Rauman Lukkoa edustava Lukaš Klok iski Tšekin johtoon ensimmäistä kertaa.

Kun Jakub Flek vielä onnistui tyhjään maaliin, jäi Ruotsille ottelusta käsiin vain kahdeksassa peliminuutissa pelkkää tyhjää. Tre Kronor joutui myös erittäin haastavaan tilanteeseen jatkoon pääsyn kannalta. Tšekki pudotti keskinäisellä ottelulla jumboksi, mikä tarkoittaa sitä, että Ruotsin on voitettava kaikki loput ottelunsa, mikäli se haluaa puolivälieriin. Tämäkään ei välttämättä riitä, jos Tšekki ei menetä pisteitä lopuissa otteluissaan.

Ruotsi kohtaa lopuissa alkusarjan otteluissaan Iso-Britannian, Slovakian ja Venäjän.

Sveitsin ylivoimaviisikot jauhoivat lohkokärki Slovakian palasiksi

Sveitsi palasi tutulle raiteelle jääkiekon miesten MM-kilpailuissa ja murjoi torstain iltapäiväpelissä A-lohkon kärkijoukkue Slovakian maalein 8-1. Kovinta kyytiä antoivat Gregory Hofmann (2+2), Romain Loeffel (2+1), Sven Andrighetto (1+2), Philipp Kurashev (1+1), Raphael Diaz (1+1), Anders Ambühl (0+2) ja Christoph Bertschy (0+2), kun Sveitsi paikkasi mainettaan tiistaina Ruotsille kärsityn 0-7-tappion jälkeen.

Voitolla käkikellomaa kiipesi Slovakian ja Venäjän ryhmän rinnalle yhdeksään pisteeseen. Sveitsi teki maaleistaan viisi ylivoimalla.

– Meillä on kaksi ylivoimamiehistöä, jotka tekevät todella kovasti hommia. Olemme harjoitelleet paljon viime päivien ja viikkojen aikana. Meillä on paljon taitoa, ja peli toimii melkoisen hyvin, Hofmann summasi Kansainvälisen jääkiekkoliiton verkkosivuilla.

B-lohkossa kisaisäntä Latvia piti Yhdysvaltoja tiukilla avauserän, mutta jenkit karkasivat toisessa erässä. Yhdysvallat voitti lopulta maalein 4-2.

Brian Boyle (1+1), Trevor Moore (1+1) ja Conor Garland (0+2) häärivät tehokkaimpina. Yhdysvallat nousi tasapisteisiin (9) Saksan kanssa ja taistelee lohkon kärkipäässä. Pudotuspelipaikasta taistelevalle Latvialle tappio oli ensimmäinen varsinaisella peliajalla.

– Olemme yrittäneet parantaa joka pelissä. Kolmentoista hyökkääjän ja seitsemän puolustajan myötä kasassa on joukko erilaisia ihmisiä, mutta olemme kovia tekemään työtä, Boyle kuvaili Yhdysvaltojen joukkueen prosessia.

Lue myös:

Tony Sundin tykki toimi Italian kaadossa – Leijonat nappasi rutiinivoiton

Kanada otti vihdoin voiton MM-kiekossa – Britannia yllätti Valko-Venäjän