1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. salibandy

Kolmelle F-liigajoukkueelle ehdolliset liigalisenssit – yhdellä seuroista rästissä 25 000 euroa: "Tuskin kukaan jää pois"

Salibandyliiton hallitus jakoi muutamia liigalisenssejä ehdollisena.

Salibandyliiton hallitus jakoi liigalisenssit kaudelle 2021–22. Kuva: Tomi Hänninen

Salibandyn F-liigan liigalisenssit on jaettu kaudelle 2021–22 Salibandyliiton hallitus hyväksyi 14 miesten ja 16 naisten sarjan lisenssihakemusta. Muutamille seuroille lisenssi myönnettiin sillä ehdolla, että seura täyttää kaikki liigalisenssivaatimukset 15. kesäkuuta mennessä.

Tällaisia seuroja ovat miesten sarjassa Steelers ja Happee. Samassa tilanteessa on myös naisten sarjan B-lohkossa pelaava Steelers. Salibandyliiton hallituksen puheenjohtaja Risto Kauppisen mukaan kyseisillä seuroilla on maksuja rästissä Salibandyliitolle ja F-liigalle.

– Tämä on jokavuotinen juttu. Aina on muutamia seuroja, jotka ovat jättäneet jotain maksamatta. Ne maksut kyllä tulee siinä vaiheessa, kun niitä penätään, Kauppinen sanoo Yle Urheilulle.

Kauppisen mukaan rästien enimmäissumma on yhdellä seuroista 25 000 euroa. Hän kuitenkin uskoo aiempien vuosien kokemuksien perusteella, että seurat hoitavat maksuvelvoitteensa.

– On todennäköistä, että kaikki saavat lisenssin. Maksut ovat aina tulleet viimeistään uutena eräpäivänä. Tämän takia tuskin kukaan jää pois, mutta talous on tiukalla. Se on tämän taustalla, Kauppinen tiivistää.

Lue myös:

Dramaattinen ratkaisu seitsemännessä finaalissa! PSS juhlii historiansa ensimmäistä SM-kultaa: "Viimeinen rankkari jäi näkemättä"

Seiskapeli kutsuu! SB-Pron päätöserän rynnistys liikaa PSS:lle