Sarjatulokas KTP:n Anton Lepola torjui kaksi rangaistuspotkua – Ilves ja HJK voittoihin Veikkausliigassa

Toisen liiganousijan KTP:n maalivahti Lepola torjui kaksi rangaistuspotkua, mutta ei pystynyt pysäyttämään Ilvestä.

Anton Lepola torjui kaksi rangaistuspotkua. Kuva: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Jalkapalloliigaa johtava HJK otti perjantaina yllätyksettä pisteet sarjataulukkojumbo AC Oulu -ottelusta. Klubi karkasi kolmen maalin päähän, mutta vierasjoukkue sai enemmän kuin kosmeettisen kavennuksen komealla puskuosumalla.

– Kolme pistettä, mutta pelillisesti emme voi olla kauhean tyytyväisiä suoritukseemme, HJK:n valmentaja Toni Koskela ruoti.

Avausjaksolla Klubille näyttäytyi sauma isoonkin karkuun. Slovenialaistähti Filip Valencic laukoi puolivolleylla avausosuman, mutta sitten taukosi.

HJK hallitsi, pörräsi tehottomasti, kunnes se viimeisteli kahdesti parin minuutin tehojaksolla.

Lopputaisto oli parasta. Kentälle kaksi minuuttia aiemmin vaihdettu oululaisten 16-vuotias debytantti Otso Liimatta tarjosi kulmapotkun, jonka 17-vuotias Koskela puski 72. minuutilla etukulmasta HJK-vahti taakse.

– Iso hatunnosto, sanoin myös pelaajille, viides peli ja parannamme koko ajan, AC Oulun valmentaja Jyrki Ahola kiteytti.

Pieni jossiteltavakin jäi, kun Aholalla keitti 52. minuutilla 1–0-tilanteessa.

– Jäikö vähän pilkku viheltämättä? Kaikki tunsi sillä hetkellä, että se on pilkku. Minä sain siitä sitten keltaisen (kortin), Ahola kuvasi.

Vertainen nousi jälleen Ilveksen sankariksi

Vajaa viikko sitten lauantaina Eetu Vertainen teki maalin ensimmäisellä kosketuksellaan palloon jalkapalloliigan ottelussa Kuopion Palloseuraa vastaan, perjantaina hän iski vajaan minuutin sisällä kaksi maalia kotijoukkue Ilveksen kukistettua KTP:n 2–0.

– Taidan olla urallani tehnyt aika paljon epätavallisia maaleja, Vertainen myhäili.

Avausmaali tuli vain muutamaa minuuttia sen jälkeen, kun KTP:n maalivahti Anton Lepola oli onnistunut torjumaan toisen kerran ottelussa Ilveksen rangaistuspotkun. Avauspuoliajalla Lepola torjui Roger Torresin vedon, toisella Patrick Loa Loan.

– Ei ollut ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun hukataan kaksi pilkkua. Näin kävi harjoitusottelussa MIFK:ta vastaan. Täytyy etsiä uusia vapaaehtoisia laukomaan seuraava pilkku, Ilveksen valmentaja Jarkko Wiss veisteli.

Ilves nousi jo kolmanneksi liigassa. Vertaisella oli selitys valmiina.

– Olemme päässeet alkukauden hässäkästä, ja jengi on nyt yhtenäisempi. Tänäänkin tuli vaihdosta hyvin jengiä sisään. Saimme otteen pelistä, Vertainen sanoi.

Viiden ottelun jälkeen Ilveksellä on kymmenen pistettä, KTP on yhdeksäntenä neljällä pisteellä.

Tasapeli Kansallisessa liigassa

PK-35 Vantaa ja FC Honka pelasivat maalittoman tasapelin jalkapallon Kansallisessa liigassa. Neljäntenä sarjassa oleva PK-35 Vantaa nousi voitolla 12 pisteeseen ja joukkue on kolmen pisteen päässä yhden ottelun vähemmän pelanneen TiPS:n kanssa.

FC Honka on yhdeksällä pisteellä sarjassa kuudentena. Edellä on 11 pistettä kerännyt HJK, joka on pelannut niin ikään yhden ottelun Honkaa ja PK-35 Vantaata vähemmän.

Lue myös: