1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Johannes Vetter kiskaisi yli 96 metrin heiton ja kaikkien aikojen kolmanneksi pisimmän keihäskaaren – paljasti myöhemmin ikäviä uutisia

Saksalainen keihäänheittäjä Johannes Vetter heitti tuloksen 96,29 EM-joukkuekilpailussa Puolassa. Vetter kuitenkin keskeytti kilpailun hirmuheittonsa jälkeen ja kertoi sosiaalisessa mediassa, että lähentäjälihaksessa on "tuntemuksia".

Johannes Vetter kiskaisi kaikkien kolmanneksi pisimmän keihäskaaren!
Johannes Vetter kiskaisi kaikkien kolmanneksi pisimmän keihäskaaren!

Saksan Johannes Vetter on tykittänyt jälleen hurjan keihäskaaren. Vetter heitti EM-joukkuekilpailussa Puolassa Silesiassa 96,29. Se on kaikkien aikojen kolmanneksi kovin keihästulos. Se syntyi kilpailun toisella kierroksella. Avauskierroksella Vetter heitti jo tuloksen 94,24.

Vetter heitti viime vuonna samaisella stadionilla Puolassa 97,76, joka on kaikkien aikojen toisiksi kovin tulos. Maailmanennätys on Jan Zeleznyn hallussa. Tshekkiläinen heitti vuonna 1996 Jenassa tuloksen 98,48.

Vetter on ollut tällä kaudella hurjassa vireessä. Hän on heittänyt nyt viidessä kisassa peräkkäin vähintään kertaalleen yli 90 metriä. Puolitoista viikkoa sitten Ostravassa syntyi Vetterin aiempi kauden paras: 94,20.

Vetter oli lauantaina Puolassa ylivoimainen ykkönen. Toiseksi tuli Puolan Marcin Krukowski kauden parhaallaan 85,12. Espanjan Odei Jainaga oli kolmas maansa ennätyksellä 84,80.

Vetter ei heittänyt enää hirmukaarensa jälkeen lauantaina. Saksalainen kertoi Instagram-tilillään.

– Valitettavasti minulla oli tuntemuksia lähentäjälihaksessä. Saa nähdä, miten käy, Vetter kirjoitti.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Instagramissa

Päivitetty kello 23.25. Lisätty Vetterin kommentit Instagramissa.

Lue myös:

Luvassa kaikkien aikojen keihäskiertue Suomessa? Johannes Vetter kertoo Yle Urheilulle pettyneensä 94 metrin heittoon, joka sai hänetkin hämmentymään

Eteläafrikkalainen keihäsmies oli saapumassa Suomeen kilpailemaan, kun matkanteko jumittui vuorokausiksi Helsinki-Vantaalle – "Kuin Tom Hanksin elokuvasta"